Porszívót kötnek a vízórára, és ami történik? El sem hiszem, csak nehogy drágább legyen a dolog a végére..

Érdekes videóra bukkantunk a keptelenseg.hu oldalán, amin épp azt mutatják be, ahogy egy régi rakéta porszívóval pörgetik visszafelé a vízórát. Elsőre az ember egyből úgy érzi, hogy nahát ezt nekem is meg kell csinálnom, hiszen mennyire jó és sokat spórolhatok vele, mivel a szolgáltató leolvasó emberei sokkal kissebb összeget látnak majd az órán, mint amit tényleg elfogyasztottunk.

Elvileg a dolog működik, hiszen technikailag úgy vannak összeállítva ezek a vízórák, hogy a rajta áthaladó víz, mint a vízturbina forgatja a leolvasó apró fogaskerekeit. Viszont mi van akkor, ha a víz haladási iránya megfordul? Elkezd visszafelé pörögni az óra? Sajnos igen, és azért sajnos mert a szolgáltatók erre gondolhattak volna, amikor megcsinálták a vízórát, hogy azok a fogaskerekek csak előre tudjanak forogni, de ennyi sütni valójuk már nem volt..

Mellesleg, ha észrevesznek egy ilyen csalást, ami a mai modert technikának köszönhetően már nagyon hamar kiderül, ( már betudják mérni, hogy hol van olyan fogyasztó pont, amelyik nem fizet eleget, mégis sokat használ ) és több MILLIÓ forintos büntetésre számíthat az ember. Egyébként ez a helyzet az áramtolvajoknál is, lehet hogy csak 30 ezer forint értékben lopott el valaki áramot, vagyis szépen kifejezve illetéktelenül vételezett áramot, akkor 1,2m Ft büntetésre számíthat alsó hangon!

Gondolkodjunk el rajta, hogy megéri -e ?

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏