Saját életével nem törődve, 3 órán keresztül tartotta a ló fejét, nehogy megfulladjon.

Nicole Graham szokásos lovastúrájára indult kislányával a tengerpartra, de majdnem tragédia lett az eddig biztonságosnak tűnő hobbiból. Nicole és lova, Astro annyira beleragadtak a sárba, hogy reménytelennek tűnt a szabadulásuk.

lova

Egyetlen rossz lépés, és a ló elkezdett süllyedni a sárban, olyannyira, hogy szinte már csak a feje volt a felszínen. Mögöttük Nicole kislánya és az ő lova is merülni kezdtek, ám őket szerencsére sikerült kimenekíteni, mielőtt nagyobb baj történt volna, Astro azonban még mindig küzdött az életéért.

A nő több mint három órán keresztül tartotta szeretett lovát, hiszen minél inkább próbálkozott, csak annál jobban beleragadtak a sárba. A helyzetet az is nehezítette, hogy a néhány óra múlva érkező dagály miatt még az idő is sürgette őket, hiszen ha a víz megérkezik, már semmi sem mentheti meg az állatot.

A helyszínre érkező önkéntesek és tűzoltók mindent megtettek, hogy épségben kijuttassák a lovat a szörnyű szituációból, egy helyi farmer még a traktorját is felajánlotta a mentéshez. Állatorvos is érkezett a helyszínre, aki nyugtatót adott a kimerült állatnak.

lovas

Végül óriási küzdelmek árán még sikerült időben kimenteni az állatot, aki a szilárd talajra érkezve azonnal összecsuklott a fáradtságtól. Meg kellett várni, míg újra erőre kap, közben slaggal lelocsolták, hogy a tapadós sártól megszabadítsák.

lovas2
Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏