Szabadulj meg az ágyban lévő parazitáktól, élősködőktől ezzel a könnyű módszerrel!

Manapság az alvási idő igencsak megrövidült, vannak emberek, akik alig alszanak napi 4 órát. A legfontosabb, hogy egy kényelmes, tiszta, parazitáktól és pollenektől mentes fekvőhelyünk legyen. Tisztítsuk ki alaposan időnként a matracunkat.

matrac-tisztitasa

A jó alvóhely kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen olyan kell legyen az ágy, a matrac, hogy ne nyomjon sehol, túl kemény, de puha se legyen, megfelelően támogassa a gerincet. Ha sikerült a számunkra ideális matracot megtalálnunk,gondoskodjunk időközönként a tisztántartásáról is.

Nem elég néhanapján kiporolni, vagy kiporszívózni, fertőtleníteni is kell. Az alábbiakban egy olyan keveréket mutatunk be, mely segítségével kiűzhetjük a matracban lakozó poratkákat, polleneket és szennyeződéseket.

Hozzávalók:

  • 1 edény,
  • levendula illóolaj,
  • szódabikarbóna,
  • porszívó,
  • szita.

Felhasználás: készítsünk az edényben a matrac felületének függvényében változó mennyiségű szódabikarbónás, levendulás keveréket. Keverjük alaposan össze, majd szitáljuk rá a matrac teljes felületére. Hagyjuk egy órán keresztül hatni, majd seperjük le, utána pedig porszívózzuk át a matracot. A matracot legtöbb 7-8 évente ajánlatos kicserélni.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏