loading...

Szabadulj meg az ágyban lévő parazitáktól, élősködőktől ezzel a könnyű módszerrel!

Manapság az alvási idő igencsak megrövidült, vannak emberek, akik alig alszanak napi 4 órát. A legfontosabb, hogy egy kényelmes, tiszta, parazitáktól és pollenektől mentes fekvőhelyünk legyen. Tisztítsuk ki alaposan időnként a matracunkat.

matrac-tisztitasa

A jó alvóhely kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen olyan kell legyen az ágy, a matrac, hogy ne nyomjon sehol, túl kemény, de puha se legyen, megfelelően támogassa a gerincet. Ha sikerült a számunkra ideális matracot megtalálnunk,gondoskodjunk időközönként a tisztántartásáról is.

Nem elég néhanapján kiporolni, vagy kiporszívózni, fertőtleníteni is kell. Az alábbiakban egy olyan keveréket mutatunk be, mely segítségével kiűzhetjük a matracban lakozó poratkákat, polleneket és szennyeződéseket.

Hozzávalók:

  • 1 edény,
  • levendula illóolaj,
  • szódabikarbóna,
  • porszívó,
  • szita.

Felhasználás: készítsünk az edényben a matrac felületének függvényében változó mennyiségű szódabikarbónás, levendulás keveréket. Keverjük alaposan össze, majd szitáljuk rá a matrac teljes felületére. Hagyjuk egy órán keresztül hatni, majd seperjük le, utána pedig porszívózzuk át a matracot. A matracot legtöbb 7-8 évente ajánlatos kicserélni.

loading...

Ezt láttad már?

21 ember, akinek szó szerint centiken múlott az élete

Bármennyire is próbáljuk óvatosan és biztonságosan élni az életünket, bármelyik pillanatban történhetnek olyan dolgok, amik …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?