loading...

Szégyellje el mindenki magát!

Ez a kép égjen bele mindenkinek a retinájába, aki képtelen megérteni, hogy emberi lényekről beszélünk. És a 71 áldozat közé képzelje hozzá a gyerekek hulláját is.

“Egyet értsünk meg végre. Görögországban már nincs háború. Macedóniában már nincs háború. Szerbiában nincs háború, és nálunk sincs háború. Nincs mi elől menekülni. Innentől kezdve kihasznált, vagy önmagukat áldozattá tevő emberekről van szó.” – Kovács Zoltán kormányszóvivő a magyar rendszámú furgonban talált 71 halott menekültről.

Az egy dolog. hogy hazánk választott kormánya mélységesen undorító cinizmussal beszél egy tragédiáról, amelyben férfiak, nők, gyerekek és csecsemők vesztették életüket, fulladásos kínhalállal. De az erről szóló Indexes cikk kommentjeit olvasva mi sem kapunk levegőt

“Nem kár értük”

“Annyival kevesebb, még így is van elég.”

“-50 haha”

“ezeket se fogják visszatoloncolni. hurrá!! hajrá Jobbik, szebb jövőt!”

“Sajnos nincs akkora kamion, amibe beleférne az összes.”

“Na ezt a hírt lehet lájkolni!”

satöbbi

Ugyanezek az emberek persze kiposztolják a cuki kisbabájuk első lépéseiről készült videót. Ugyanezek az emberek sírva gyászolják egy-egy hozzátartozójuk csendes halálát (miközben azok, akikről beszélnek végignézték, ahogy az anyjuk, feleségük torkát késsel vágja el egy katona). Ezek az emberek kereszténynek nevezik magukat, Jézus követőinek. Ugyanezek az emberek felháborodnak, ha a magyarokat nem kezelik egyenlően Szlovákiában, Romániában, amíg ők gyakorlatilag tapsolnának a menekültek elgázosításához is.

Képpel.

Névvel.

Hittel.

Szeretet nélkül.

Ész nélkül.

Mondhatjátok, hogy most éppen védjük a menekülteket. Vagy a kormányt támadjuk.

Nem. Ez a kérdés már nem másokról szól, Yusufokról vagy Orbán Viktorokról. Ez rólam szól. Rólad és a szomszédodról. EMBER maradsz-e a nehéz helyzetben vagy mindennek a gyalázatává válsz, amit Jézus, Szent István, Buddha, Gandhi, John Lennon vagy bárki, aki ezen a világon értelemmel élt képviselt.

Ébredj fel, magyar! Attól, hogy lealjasodsz, nem oldódik meg a probléma. De benned eltörhet valami. Elfelejthetsz (együtt)érezni. És ki tudja, ha egyszer béke lesz, hogyan fogsz tudni ezekkel a szavakkal elszámolni…

Hiszünk benne, hogy ennél többek vagytok, magyarok! Hogy még mindig többen képviseljük a szeretetet, mint a gyűlöletet…

Oszd meg, ha egyetértesz!

fasd

loading...

Ezt láttad már?

10 valóban létező hely, ami tudományos szempontból gyakorlatilag lehetetlennek mondható

A Földön számtalan olyan hely van, ahol a természeti csodák egyszerűen ellent mondanak a jelenleg …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?