Személyiségteszt! Nem is gondolnád, hogy mi mindenről árulkodik a vezetési stílusod!

Mindenki életében meghatározó pillanat, mikor kézbe kapja a hajtási jogosítványát. El lehet felejteni egy időre a gyaloglást, a kerékpározást, hiszen ettől a pillanattól kezdve már négy keréken és jóval gyorsabban lehet gurulni az úttesten. És ettől a perctől kezdve alakulni kezd a vezetési stílus is, ami a személyiségjegyeinkről árul el sokat.

vezetesi-stilus

Az alábbi ábrán 10 képet láthatunk, különböző kormányfogási technikákat, módozatokat ábrázolva. Válasszuk ki azt a képet, amely alapján mi is vezetünk, majd olvassuk el a jellemzést.

1. MINIMALISTA

Hajlamos vagy leegyszerűsíteni a dolgokat, és azoktól az emberektől is távol tartod magad, akikre nincs szükséged. A baráti köröd is a legőszintébb, legnyitottabb emberekből áll össze, akik képesek egyenesen beszélni. Csak pár emberrel kötsz barátságot, azok, akikben nem látsz semmit, nem foglalkoztatnak, így nem is barátkozol velük. Azok, akikkel szeretsz együtt lenni, érdekes, humoros embernek tartanak.

2. FURFANGOS, AGYAFÚRT

A fejedben mindenféle remek ötlet, gondolat kering. Képes vagy mindenben felfedezni a viccet. Energikus és humoros vagy. A kreativitásod másokat is lenyűgöz, és tudják, hogy ezen a téren nem vehetik fel a harcot veled, mert abban te vagy a legjobb.

3. A BÉKEPÁRTI

A konfliktusok kibillentenek a lelki egyensúlyodból, ezért mindent igyekszel elkövetni, hogy nyugalom, béke vegyen körül. Ha fel kell emelned a hangodat, hogy rendet teremts, akkor a családtagok tudják, hogy valami komoly problémáról van szó.

4. PERFEKCIONISTA

Különösen odafigyelsz a részletekre, minden apró dolgot tökéletesre szeretnél kidolgozni. És ettől érzed jól magad. Mindig ápolt vagy, sokat adsz a külsődre, hiszen mindig tökéletesnek kell kinézned. A szakmádban sikeres vagy, így sokan felnéznek rád, hogy a legmagasabb szintig is képes vagy eljutni.

5. PÁNIKOLÓ

A fóbiáid miatt vannak álmatlan éjszakáid. Például képes vagy visszafordulni, hogy ismét leellenőrizhesd, hogy bezártad-e az ajtót, vagy kihúztad-e a vasalót a dugaszból. Kerüld a veszélyes helyzeteket, és csak a megbízható, hiteles információforrásból tájékozódj. A családodra számíthatsz, akik sokat segítenek abban, hogy lazíthass.

6. KALANDVÁGYÓ

Szereted az izgalmakat, az adrenalint, a kalandokat, mert úgy gondolod, hogy az életet maximálisan meg kell élni. Eddig csak azért nem próbáltad ki a bungee jumpingot, vagy az ejtőernyős ugrást, mert nem volt rá lehetőséged. A szerelemben mindent beleadsz, a barátaid, ha nem is értik a szenvedélyeidet, tisztelnek a magabiztosságod, bátorságod miatt.

7. FŐNÖK

Született vezető vagy, aki határozottan és céltudatosan képes irányítani a dolgokat. A környezeted gyakran kéri ki a tanácsodat, mert olyan embernek tartanak, akinek érdemes adni a szavára. A párkapcsolatban nincs túl sok szerencséd, de ha rátalálsz az igazira, akkor mindenben közös nevezőre tudtok jutni.

8. A MAGABIZTOS

Az emberek szeretnek, a családod számíthat rád. Örülsz mások sikerének, de adj hangot ennek. Remek hallgatóság vagy, ezért sokan kérnek tanácsot tőled. Nem vagy az az ember, aki erőlteti a dolgokat, sőt, olykor hagyod, hogy más kezdeményezzen, vegye át az irányítást.

9. A KEMÉNY CSÁVÓ

Irigylésre méltó az élettel kapcsolatos látásmódod. Még a legnehezebb időkben is képes vagy megőrizni a nyugalmadat, higgadt maradsz, nyugalmat árasztasz. Minden nap ünnep számodra, ezért a barátok, családtagok rendszeresen a közeledben vannak, mert remek társaság vagy.

10. A TANK

Vezetés közben sokszor dudálsz, mert nincs időd apróságokkal foglalkozni. Így van ez az életedben is, hiszen inkább erőből oldod meg a problémákat, mintsem türelemmel, kitartással. Ezt a magatartást egyesek elfogadhatónak tartják, mások kevésbé. A barátaid számíthatnak rád, mindig teszel-veszel valamit, és eléred a céljaidat.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏