Szigorítanának a gyerekek okostelefon használatán

Az okoskészülékek, telefonok, tabletek életünk szerves részét képezik, hiszen mindent azon keresztül intézünk. Mi csak egy bizonyos kor után kaptunk efféle készüléket, mert szüleink nem engedték, hogy hamarabb legyen. Persze most az óvodáskorú gyerekeknek is van okostelefonja meg tablete. A szülők most viszont aggódnak, hogy gyermekeik túl sok időt töltenek ezek használatával.

Az olaszok olyan törvényjavaslatot nyújtottak be miszerint szigorúan korlátoznák a 12 éven aluliak okostelefon valamint tablethasználatát. A kormány pénzbírsággal szankcionálná a szabálysértő szülőket. Azok, akik a törvényben foglaltaknál tovább hagyják gyermekeik kezében a készülékeket, 108 és 540 ezer forint közötti összeg bírságra számíthatnak.

A felterjesztett javaslat szerint az első három évben tilos lenne efféle készülékek használata, 3 és 12 éves kor között pedig időkorláttal lehetne őket igénybe venni. Emellett kikötnék, hogy csak felnőtt felügyelete mellett lehetne pötyögni és játszani rajtuk.

A 4-6 éves korosztálynak naponta 1 óra;
6 és 8 éves kor közöttieknek napi 3 óra;
8 és 12 éves kor közötti gyerekeknek pedig legfeljebb 4 óra állna rendelkezésére.

Lorenzo Fioramonti az olasz képviselőház tagja, illetve egykori oktatási miniszter is aláírta azt az előterjesztést, mivel ő azon a véleményen van, hogy a gyerekek birtokában lévő okoskészülékek átvitt értelemben, de fegyverek.

Tapasztalatai szerint ezek a készülékek több problémát is okoznak, például tanulási és beszédfejlődési nehézségeket, agresszivitást, koncentrációs zavarokat, hangulatingadozást, valamint alvási gondokat.

Az egykori oktatási miniszter szerint mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a jövő nemzedékében ne alakulhassanak ki olyan betegségek, melyeket a fent említett eszközök és készülékek idéztek elő.

A ti gyerekeitek mennyi időt töltenek telefon és számítógép előtt?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏