Szingapúr egy olyan ország, ahol patakokban folyik a pénz és vidrák sétálnak az utcán, ezt pedig 21 fotóval is bizonyítjuk

Sokan a kényelmes luxus utazások hívei, mások a spontán utazásokat részesítik előnyben, amikor kis túlzással egy hátizsák segítségével járják be a világot. Az ilyen utazások remek alkalmat adnak rá, hogy megismerkedjünk a világ különböző országaiban élő emberekkel, bolyonghassunk az utcán és megnézhessük azt, amit még az útikalauzok sem tűntetnek fel. Szingapúr – a városállam, amely a 2. helyen áll a világ leggazdagabb országainak listáján – egy tökéletes választás az ilyen spontán utazásra.

1. ,,Így néz ki a fiúk állami iskolája.”

,,Az iskolában kosárlabdapálya, rögbi- és futballpálya, úszómedence és tornaterem is található. A fiúknak itt klubokat kell választaniuk, amikben minden pénteken 3 óra extra elfoglaltságuk van. Ilyenek közül lehet választani: kempingezés, kosárlabda, röplabda, sakk, festés, stb. Az iskola udvarán van gyümölcskert, és egy öko-sarok is kis tóval, ahol a gyerekek halakat etethetnek. A gyermekek iskoláztatása havi 10 dollárba kerül, de ezt a díjat a szülők által adóként befizetett nyugdíjpénztári járulékából vonják le.”

2. ,,Elviteles kávét rendeltem és ezt adták nekem.”

3. ,,Találtam egy TV-t a repülőtéren, ami a reptér másik oldalán található taxiállomáshoz vezető sort mutatja, hogy az utazók meg tudják nézni, melyik oldalon kisebb a sor.”

4. Nálunk macskák vannak az utcákon, Szingapúrban vidrák.

5. A turistákat táblákkal segítik, hogy tudják, mit kell tenni, ha váratlanul vidrával találkoznak.

,,Mi a teendő, ha vidrákkal találkozol?

  • Tartsd pórázon a kutyádat.
  • Ne érintsd meg, üldözd vagy szorítsd sarokba a vidrákat. Távolról figyeld őket.
  • Ne beszélj túl hangosan és ne vakuval készíts róluk képeket.
  • Ne etesd a vidrákat.
  • Ne szemetelj és ne hagyj éles tárgyakat a vízben.”

6. ,,Meg kellett, hogy osszam ezt a képet az út szélén termő ananászról.”

7. Nem kell sorban állni a repülőtéren a becsekkoláshoz és a poggyász leadásához: ezt a speciális gépek segítségével saját kezűleg is megteheted.

8. ,,Apple Store Szingapúrban. A pavilon a város ikonikus helyén, a Marina Bay Sands komplexumnál található. Az Apple előtt cak a Louis Vuitton kapott még hasonlóan lenyűgöző pavilont Szingapúrban.”

,,Bár a pavilon egy kis hídon keresztül a szárazföldről is megközelíthető, a hivatalos bejárata a föld alatt helyezkedik el, ott kapcsolódik hozzá a bevásárlóközpont többi részéhez. Mozgólépcsőn keresztül lehet hozzá feljutni.”

9. ,,Nemrég munka ügyben Szingapúrban találtam magam és ott találtam ezt a kicsi, de rendkívül hangulatos retro-játék boltot.”

10. Telefontöltés és kalóriaégetés egyszerre: itt kerékpározással generálhatunk áramot a telefontöltéshez.

11. ,,Van egy apró kapszula az egyetemi könyvtárunkban, ahol bárki ingyen szunyókálhat 30 percet, ha belefáradt az olvasásba.”

12. Eső Szingapúrban.

13. A világ első norvég lazac automatája is itt található.

14. A nemzetközi repülőtér egyik kávézójában székek helyett hintákat is választhatunk.

15. ,,Ez a táj az Oroszlánkirály című rajzfilmre emlékeztetett.”

16. ,,A nővérem a lakása ablakából készítette ezt a képet a közeledő viharról.”

17. A szendvicsfagyi Szingapúrban nagyon finom. Igaz, a szingapúriak szó szerint veszik a „szendvics” szót.

18. Szingapúrban egy kísérlet részeként 10 városi busz tetején növénykertet hoztak létre.

19. A szingapúri parkokban kerekesszékes embereknek készült hintákkal is találkozhatunk, hogy ők is tudjanak pihenni és szórakozni.

20. ,,Tanulság: ha sushit akarsz vásárolni Szingapúrban, akkor azt este 7 óra előtt kell megtenned.”

21. Mindenki, aki Szingapúrba érkezik, megpróbál eljutni a Marina Bay Sands Hotelhez. Tiszta idő esetén ilyen fényképet lehet készíteni a szálloda tetején található medencés rooftop bárból.

Szeretnél ellátogatni Szingapúrba? Ha már voltál ott, meséld el nekünk, hogy milyen volt!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏