Te milyen pózban alszol? Ezt árulja el rólad!

Az, hogy alvás közben milyen pózt vesz fel valaki, ugyanúgy árulkodik a személyiségéről, mint a testbeszéde. Hiszen alvás során a tudatos kontroll kikapcsol, a test mozgása pedig ösztönös, éppúgy, mint a gesztusok vagy a mimika esetében.

alvo_no_kanape

A kikapcsolt tudat ilyenkor dolgozza fel az előző nap történéseit, így az ezek kapcsán kialakult lelkiállapot is leképeződik az alvás közbeni testtartásban.Ha valaki tud “olvasni” az ekkor felvett pózok nyelvén, sokat megtudhat az alvó személyiségéről, tulajdonságairól is. Lássuk, mire utalhatnak az egyes alvási testhelyzetek!

Oldalt fekvés

A megbízható, realista emberekre jellemző póz, akik ugyanakkor hajlamosak rá, hogy szétszórttá, dekoncentrálttá váljanak.Ha nyújtott lábbal, előre tartott karokkal pihensz (könyörgő póz), akkor nyitott vagy az új dolgokra, de gyanakvásra és cinizmusra is hajlasz. Ugyanakkor megfontolt és kissé bizalmatlan vagy, éppen ezért nehéz túljárni az eszeden. Nagyon megfontoltan döntesz, minden szempontot figyelembe véve, ha azonban egyszer eldöntöttél valamit, tűzön-vízen át kitartasz mellette.Ha fatörzspózban, vagyis oldalt fekve, egyenes tartással, nyújtott karral és lábbal alszol, nyitott vagy, laza, társasági ember, és bízol másokban.Az oldalfekvés enyhítheti a savas reflux és az alvási apnoe (légzéskimaradás) tüneteit, és – mivel a gerinc egyenes – a hátfájdalmakra is jó. De lehetőleg a jobb oldaladon feküdj (a magyarázatot lásd a magzatpóznál).

Háton fekvés

Ha ebben a helyzetben alszol, nagy eséllyel ideges természetű, szőrszálhasogató vagy, aki nagy lángon ég – különösen akkor, ha az egyik lábad kissé keresztbe rakod a másikon.Ha a karjaid a tested mellett hevernek az ágyon, a lábaid pedig nyújtva vannak (katonapóz), valószínűleg visszahúzódó, nehezen megnyíló személyiség vagy, aki magasra teszi a mércét saját magával szemben. Hajlamos vagy rá, hogy kerüld a konfliktusokat, viszont kivételes önuralmad van.Ha a lábaid terpeszben állnak, és a karjaid sem szorosan a tested mellett vannak, hanem “szerteszét” (csillagpóz), az arra utal, hogy segítőkész és empatikus vagy, valamint figyelmes és gyengéd. Az ilyen ember nem szeret a figyelem középpontjában állni, és hajlamos inkább másokat maga elé helyezni. A háton fekvés hátránya a nehéz légzés illetve a horkolás lehet, ezek miatt sokszor fáradtan ébred az ember.

Magzati póz vagy embrióhelyzet

Ez az egyik leggyakoribb alvási testhelyzet, amikor valaki oldalt fekve, felhúzott lábakkal, kissé összegömbölyödve alszik. A végtagok zártsága zárkózottságra utal, ha ebben a pózban alszol, valószínű, hogy szégyenlős vagy, kissé félénk, tartasz a mindennapi nehézségektől – még akkor is, ha esetleg keménynek és határozottnak mutatod magad kifelé. Egyes vélemények szerint bal oldaladon fekve megterhelheted a létfontosságú szerveidet (máj, gyomor, tüdő), ezért inkább a jobb oldali fekvést javasolják.

Hason fekvés

Ez a legkedveltebb testhelyzet alvás közben, az emberek többsége így alszik. Ha így alszol, nagy esély van rá, hogy egocentrikus vagy, akinek mindennél és mindennél fontosabb a saját személye. Azt, amikor hason fekszel, a lábaid kisterpeszben állnak, a karjaid be vannak hajlítva, és a kezed a fejedhez húzod, szabadesésnek nevezik. Ha így alszol, társaságkedvelő vagy és a társaság középpontja, viszont nehezen döntesz, és rosszul viseled, ha kritizálnak.

Oldalt, hason fekvés

Ha kissé oldalra fordulva hason fekszel, akkor érzelgős illetve érzékeny vagy, és az életben a könnyen megszerezhető örömök a legfontosabbak neked.

Keresztbe fekvés az ágyon

Aki ebben a pózban alszik, a jövőre gondol, furcsa helyszínekre utazik álmában, különféle gondolatai vannak arról, hogy mi fog történni vele, utópisztikus illúziói vannak a jövővel kapcsolatban.

Összegömbölyödés párnával

Ritkán fordul elő, olyan nőknél jellemző, akik szerelmi csalódáson, szakításon estek át, elvesztették a munkahelyüket, vagy más hasonló, nagy és megrázó veszteség érte őket. Ez a póz annak a jele, hogy még nem dolgozták fel ezt a veszteséget.

Ökölbe szorított kezek

Ez a gesztus agresszióra utal. Ha a pároddal alszotok együtt, férfiként ez jelezheti, hogy a melletted fekvő nővel harcolsz tudat alatt. Ha pedig egyébként szelíd, nyugodt nő vagy, az ökölbe szorított kéz jelzi, hogy mélyen, belül te is szívesen uralkodnál mások felett.

Kéz a fej felett

Nyugodt, kiegyensúlyozott ember vagy, összhangban vagy a környezeteddel. A munkában a maximumra törekszel, és rendszerint azt is nyújtod. A kihívások inkább doppingolnak, elemed vagy az embert próbáló helyzetekben, a stressz inkább előre visz, mint hátráltat. Gyerekeknél ez a póz gyakran megfigyelhető.

Kinyújtott végtagok

Valami olyan után nyúlsz, amire nagyon vágysz, de még nem érted el – ilyen lehet például a siker, a pénz vagy a hírnév. Ez a póz annak a jele, hogy rendületlenül törekszel a céljaid megvalósítására, nem adtad fel. Ugyanakkor tisztában vagy a képességeiddel és bízol magadban.

Összekulcsolt kezek és lábak

Férfiaknál ez a testhelyzet arról árulkodik, hogy az illető sikertelen, vagy legalábbis annak érzi magát. Nőknél ez a póz arra utal, hogy valami ellen védekezik, esetleg valami ellen támad.

Állra helyezett kéz

Ez a tartás is túlfejlett éntudatra utal: aki így alszik, túl sokra tartja saját magát, és örömét leli benne, ha másokat kritizálhat.
Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏