Tedd egy befőttesüvegbe a fokhagymát és rázd fel. Az eredmény? Nos ezt mindenkinek ismernie kell!

Fokhagymát pucolni nem egy élvezetes dolog, főleg, ha saját kerti termésről van szó. Ugyanis azok nem olyan szép kitenyésztett példányok, hogy egy mozdulattal lejön róluk a héj, igaz sokkal egészségesebb a kínai fokhagymánál.

fokhagyma-pucolas

Általában mindig probléma, hogy ki hámozza meg a fokhagymát. Ezentúl, úgy tűnik vége a harcnak. Nem kell többet fokhagyma szagú kezünket tisztítgatnunk, de a pucolás is meg lesz oldva alig egy perc alatt. Az alábbi videóból minden kiderül.

Tegyünk egy fej fokhagymát egy kisebb befőttes üvegbe, majd zárjuk le a tetejét, és kezdjük jó erősen rázni. Egy idő után leveti magáról a külső héjat. Ezután még rázzuk pár másodpercig, ekkor különválnak a gerezdek, és leesik róluk a héj.

Töltsük ki egy tálba az üveg tartalmát, és már csak annyi dolgunk marad, hogy külön válasszuk a héjat és a fokhagymát. Ha úgy tűnik nem teljes a munka eredménye, akkor borítsunk egy fa vágódeszkát a tálra, szorítsuk rá, és még rázzuk meg néhányszor.

Ezzel a módszerrel szinte bármennyi fokhagymát meg tudunk pucolni, nincs más dolgunk, mint beletegyük a tiszta gerezdeket egy üvegbe, és töltsük fel olívaolajjal.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏