Több egészségügyi problémával született és az orvosok nem adtak neki sok esélyt – Most töltött be a második életévét a pandafiú

Minden ember különbözik egymástól. Akadnak olyanok, akik már a születésük pillanatában magukon hordozzák azt a jegyet, mely megkülönböztetik őket a többiektől. Ez lehet, egy óriási anyajegy, tűzfolt, eltérő színű szemek…stb. A kis Artem Petrosyan számos változással született. Az orvosok elég csekély esélyt adtak neki a túlélésre. Ennek ellenére Ő bebizonyította, hogy sokkal erősebb, mint bárki gondolná. A panda foltos kisfiú már majdnem két éves és egészségesebb, mint valaha.

2019-ben az örmény származású Mariam Petrosyan teherbe esett, ám az orvosi vizsgálatok szerint semmilyen komplikáció nem ütötte fel a fejét. A kicsi még ugyanazon év decemberében született császármetszéssel. A születése pillanatában azonnal kiderült, hogy beteg.

Artem, rengeteg anyajeggyel született, melyek a teste 80%-át beborították.

“Mikor megláttam sokkos állapotba kerültem, de ő a fiam, az én részem. Artemnek au egész testét anyajegyek borítják.” – mondta az édesanya.

Az anyajegyeken kívül más egészségügyi probléma is felütötte a fejét. Az orvosok emiatt nem voltak túl optimisták. Elvitték őt egy 10 percen át tartó műtétre, hogy korrigálják a gerincét. A lábadozása ezt követően 5 napon át tartott. Ezen idő alatt nem láthatták a szülei.

Az orvosok végül elmondták a szülőknek, hogy úgy vélik a fiú nem éli túl a szülés utáni első tíz napot. Azt javasolták, hogy Mariam hagyja gyermekét a kórházban. A fiatal anya határozottan visszautasította.

Otthon Artemet örömmel és boldogsággal fogadták idősebb testvérei. Ami a legszebb, hogy amint meglátták azonnal megszerették. Az akkor három és két éves fiúk megkérdezték édesanyjukat, hogy miért olyan új testvérük teste amilyen. Miután édesanyjuk elmondta nekik, hogy miért, úgy döntöttek, megvédik kistestvérüket.

Majdnem két év telt el azóta, és a fiú normálisan fejlődött végig. Az évek során gerincműtétet hajtottak végre rajta, melynek köszönhetően képes volt járni és mozogni. Mariam létrehozott egy Instagram fiókot, ahol rendszeresen tájékoztatta követőit a gyermeke fejlődéséről és egészségéről. Ezzel a megmozdulással azonban más célja is volt:

“A közösségi média nagyon fontos lett számunkra, mert Artem segített a hozzá hasonló gyermekeknek, hogy ne érezzék magukat annyira magányosnak. Remélem, meg tudom ezáltal mutatni, hogy Artem mennyire gyönyörű és különleges. Az anyajegyeket, bármilyen is nem szabad elrejteni. El kell fogadnunk, hogy a szépség többféleképpen megjelenik. Ezt soha nem szabad elfelejtenünk.”

A fotók megtekintése után egyértelművé válik, hogy a fiúnak boldog és szerető gyermekkora van.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏