Történik valami Dél-Koreában, már 13-an haltak meg azok közül, akik influenzaoltást kértek

Tizenháromra nőtt csütörtökön azoknak a dél-koreaiaknak a száma, akik kaptak az országszerte terjesztett influenzaoltásból, és nem sokkal később elhunytak. A hatósági vizsgálat egyelőre nem állapított meg közvetlen összefüggést.

Második alkalommal rendül meg a dél-koreai állampolgárok influenzaoltásokba vetett bizalma, miután ismét rejtélyes halálesetekről érkeznek hírek: a BBC szerint eddig 13-an hunytak el azok közül, akik megkapták az államilag finanszírozott vakcinákat.

Dél-Korea minden évben rengeteg influenzaoltást ajánl fel lakosainak, hogy elkerüljék a tömeges megbetegedéseket, ami a koronavírus-járvány idején különösen fontos. Ennek oka, hogy az orvosok gyakran nehezen tudják megkülönböztetni a két kór tüneteit. (Vannak jelek, amelyek alapján bizonyos esetekben jól elkülöníthető a kettő.)

A legfiatalabb elhunyt egy 17 esztendős fiú; ő két nappal az oltás után vesztette életét.

A dél-koreai betegségmegelőzési központ (Disease Control and Prevention Agency) vizsgálódása szerint az oltás biztonságos, és nagyon alacsony a valószínűsége annak, hogy köze van a mostani halálesetekhez. A BBC szerint a koreai orvosi kamara (Korean Medical Association) ugyanakkor úgy foglalt állást, hogy az oltásokat minaddig nem szabad beadni, míg a kockázatot teljes egészében sikerül kizárni.

A koreai oltáskampányt korábban három hétre felfüggesztették, miután ötmillió adagot szabálytalanul tárolva szállítottak ki az orvosi rendelőkbe.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏