Videón, ahogy beszakad a jég Siófokon egy srác alatt, pedig már ezerszer megmondták a rendőrök is, hogy ne menj rá – Ez történt utána

Januárban a Velencei-tó szakadt be egy csúszkáló alatt, most a Balatonon történt hasonló. A felvételen minden rajta van arról, hogy miért is nem szabad a jégre menni, mikor még ennyire kevéssé fagyott be a tó.

A fenti videó a Balatonon készült, de nem csak ott, hanem a Velencei-tónál is sokan voltak a hétvégén. A Velence Korzó és szabadstrand területén rengetegen sétáltak, sokan gyerekekkel. Száz-kétszáz ember ment rá a jégre. Kollégánk szemtanúja volt, ahogy egy a sétány szélén álló rendőrautóból hangosbemondóval többször is felszólították az embereket, hogy szabálysértést követnek el aki a jégen tartózkodnak. Azt is kérték mindenkitől, hogy hagyják el a tavat, ám a folyamatos bezártság utáni szabadság pillanatait élvező sétálók csak ímmel-ámmal hallgattak rájuk. Végül még egy rendőrautó érkezett, és a partnál személyesen szólították fel az egyenruhások a jégen lévőket, hogy távozzanak.

Ekkor mindenki elhagyta a jeget, aztán, mikor a rendőrök elmentek, mintha mi sem történt volna, ment tovább a csúszkálás, mint mikor a rossz gyerekekre nem figyel a tanár a szünetben:

Mikor a rendőrök elmentek, az emberek egyszerűen visszamentek a jégre / Fotó: Blikk

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏