Zseniális trükk, hogy elkerüljük a kullancscsípést!

Ezek az egészségünkre is komoly kockázatot jelentő vérszívók egyre gyakoribbak a kertekben, mezőkön, kaszálókon, főleg azon a legelők mentén, ahol juhokat etetnek. De most itt a mentőöv!

kullancs-ellen1

Nincs is annál kényelmetlenebb, mint a fűben való heverészés után észrevenni, hogy az apró kis rovar máris befúrta magánt a bőrünkbe, így nincs más megoldás, irány a sürgősség, ahol egy csipesszel szakszerűen eltávolítják a kártékony vérszívót.

Egy remek praktika, ha beszerzünk nagyobb méretű öntapadós lapokat, vagy hengeres szöszeltávolítót, amelyek segítségével egy-egy erdőszéli séta után letesztelhetjük, hogy van-e rajtunk élősködő. Egyszerűen a ruhánkra kell ráragasztani, végiggörgetni ezeket az eszközöket, és a szemtelen vérszívók máris csapdába esnek.

Az is megoldást jelent, ha borsmentaolajjal befújjuk a ruházatunkat kirándulás előtt, ugyanis ezt az erős illóolajat a kullancsok egyáltalán nem csípik. A hatásosabb védelem érdekében a bőrünket is bekenhetjük ezzel a természetes riasztószerrel.

kullancs-ellen2

Az érzékenyebb bőrűek a borsmentaolajat hígíthatják jojóba-, vagy mandulaolajjal. Lehet, hogy egy kicsit bizseregni fog a bőrük ettől a kullancsűző szertől, de nem kell megijedni, pár perc múlva elmúlik. Ez az olajos megoldás megvéd még a szúnyogok, bögölyök csípéseitől is.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏