loading...

Ez a nő nagyon szeretett telefonon fecsegni… de megdöbbentő, hogy mi történt vele!

Sokan vannak a kutyák szerelmesei között, akik édesnek tartják, amikor a kutya kinyújtja a nyelvét és elkezdi nyalogatni az arcukat. De légy óvatos! Még ha ez a szeretetnek a jele is, azonban szőrnyű következményekkel járhat!

A kutya szája tele van baktériumokkal amelyek egyes esetekben nagyon veszélyesek lehetnek. Már a szag, ami kijön a kutyák szájából, árulkodik a szájhigiéniáról. Tudni kell, hogy ezek a baktériumok általában ártalmatlanok.

t1-4-800x533

Azonban az Oxford Qieen Mary Virológus Egyetem figyelmeztetni szeretnének mindenkit a kockázatokról, amelyek veszélyesek lehetnek az emberre: “Egyes kutyafajtáknak nagy mennyiségű nyál képződik a szájában, azonban nem ez a legveszélyesebb. A kutyák fél életüket azzal töltik, hogy minden piszkos sarkot végigszimatolnak az orrukkal, de más kutyák ürülékét is szívesen szaglásszák. Ezért a szájuk tele van baktériumokkal, vírusokkal és a baktériumok különböző fajtáival.”

Egy nő az Egyesült Királyságban súlyos fertőzést kapott. Órák hosszat szokott fecsegni a telefonban, de egyszer csak rájött, hogy valami baj van és azonnal mentőt hívott. Amikor a mentősök megérkeztek, összerogyva találtak rá a nőre. Az állapota nagyon súlyos volt. Kórházba szállították és erős antibiotikumos kezelést kapott.

t2-4-800x532

A kezelése két hétig tartott, aztán a nő állapota lassan javulni kezdett. Saját kutyája, veszélyes baktériumokkal fertőzte meg, pontosabban egy úgynevezett Capnocytophaga canimorsus baktériummal. Ez gyakran előfordul a kutyák és macskák szájában egyaránt.

t3-4-800x581

De nem ez volt az egyetlen ilyen eset. Az Egyesült Királyságban már 13 ehhez hasonló helyzet volt. Bizonyos szervek súlyosan károsulhatnak ezektől a baktériumoktól. Olyan eset is volt, hogy a gazdi lábának egy részét amputálni kellett és mindez csak azért, mert a kutya megnyalta a nyílt sebet a gazdája lábán.

Továbbá a dermatophytosis nevű bőrbetegség könnyen átterjedhet a kutyáról az emberre. Ezt a bőrbetegséget a kutya a szájában is hordozhatja.

Az emberek 30 százaléka veszélyeztetve van a kutyák hordozta baktériumoktól és azok az emberek, akiknek gyenge az immunrendszere, könnyen megfertőződhetnek. Bőrfertőzést, tüdőgyulladást, agyhártyagyulladást és vérmérgezést kaphatnak.

t4-3-800x535

Bár ezek az esetek ritkán fordulnak elő azonban figyeljünk oda a túl közeli érintkezés veszélyeire és tisztában kell lennünk ennek következményeivel. Végül is rengeteg más dolgot tehetünk a kedvenc háziállatunkkal, mint hogy hagyjuk, hogy megnyalják az arcunkat.

forrás

loading...

Ezt láttad már?

Jaj ne! 10 megyére adtak ki figyelmeztetés! Nagyméretű károkozó jégre!

10 megyére adtak ki figyelmeztetés! Nagyméretű károkozó jégre, 70 km/órás szélre és felhőszakadásra figyelmeztetik a …