10 durva bűntény, amit a Google térképszolgáltatásai lepleztek le

A Google tényleg mindent lát: szinte minden utcát feltérképeztek már a kamerával felszerelt autóik, műholdjaik pedig igen részletes felvételeket készítenek a Föld minden négyzetméteréről. Miközben a felvételek készültek, néhány bűnöző nagyon csúnyán lebukott. Erre mennyi esély volt? :)

10. Tinédzser biciklitolvaj banda

googlestvwA képen látható biciklitolvajok először megverték, majd elvették kerékpárjaikat az áldozatuknak. Sokáig nem lehetett jól beazonosítani őket, a Google Street View-nak hála azonban sikerült rendőrkézre keríteni őket.


9. Illegális marihuána ültetvény

googlestvw2,,Szegény” drogtermesztők biztos sok mindenre gondoltak, de hogy pont a Google Maps-nek hála, egy kóbor műholdfelvétel miatt fogják nyakoncsípni, arra egészen biztosan nem.

8. Titkos úszómedencék

googlestvw3

Görögország kormánya hatósági engedélyhez köti a kültéri medencék építését, melyet nyilván csak nagyon kevesek vesznek figyelemre. A Google Maps megjelenésekor szomorú sors várt a hanyag görög medencetulajdonosoknak, a kormány ugyanis azonnal rájuk szállt és azóta már több mint 16 ezer (!) medence tulajdonost sújtott mulasztási bírsággal.


7. Ellopott furgon

googlestvw4Még 2013-ban lopták el azt a furgont, melyet 6 hónappal később, az út mellett hagyva találtak meg a Google Maps-nek hála.


6. Lakókocsi tolvaj

googlestvw5Több mint két év menekülés és rejtőzködés után, végül egy Google Street View képnek hála sikerült lebuktatni a képen látható, angliai férfit.

5. Hajórablás

googlestvw6Egy floridai férfit 5 év börtönre ítéltek, miután az egyik közeli hajókereskedésből ellopott hajót a Google Maps-nek hála, a hátsókertjében elrejtve sikerült megtalálnia a hatóságnak.

4. Prostitúció

googlestvw7A Google térképszolgáltatásainak összeállítása közben, a fényképeket készítő autók, már több mint 5.000 (!) prostitúcióval kapcsolatos bűncselekményt rögzítettek, ám ezek közül csak elenyésző százalékban indult később eljárás.

3. Illegális fakitermelés

googlestvw8A fülöp-szigeteki hatóság szintén a Google Maps-nek köszönheti a területükön folytatott illegális fakitermelő tevékenységek lebuktatását. Ennek következményeképpen később 12 ember le is tartóztattak.


2. Brooklyn-i drogdílerek

googlestvw9A Google Street View segítségével sikerült lencsevégre kapni azt a Brooklyn-ban történt bűnesetet is, amikor a drogdílerek éppen heroint értékesítettek a nyílt utcán. A rendőrség végül 6 embert állított elő ennek kapcsán.

1. Rendőrségi hajsza

googlestvw10Szibériában egy rendőrségi hajsza kellős közepébe sikerült belecsöppennie a Street View autójának, ahol a bűntényt elkövető személy az autóját hátrahagyva, gyalog menekült el a rendőrök elől. A Google utcaképeit visszanézve azonban tökéletesen láthatóvá vált a bűnöző arca, akit később a fénykép alapján sikerült is azonosítaniuk és elkapniuk a szibériai hatóságoknak.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏