10 meglepő történelmi esemény, ami hiszed vagy sem, egy évben történt

1. Átadják az Eiffel-tornyot, Vincent van Gogh pedig megfesti a Csillagos éj című festményét. 2. Feltalálják a touchpad-ot, a Time magazin pedig a történelem során először az ‘év emberének’ választja a veszélyeztetett Földet. 3. Elsüllyed a Titanic és Kazimierz Funk lengyel biokémikus „felfedezi” a vitaminokat. 4. Angliában útnak indul az első földalatti vasút, az Egyesült Államokban pedig eltörlik a rabszolgaságot. 5. Megalkotják a periódusos rendszert, a Heinz vállalat pedig piacra dobja az első ketchupjét. 6. Megszületik Marilyn Monroe, szexszimbólum és II. Erzsébet brit királynő. 7. Az Orosz birodalom eltörli a jobbágyságot, miközben Angliában elkészítik a világ első színes fényképét. 8. Megjelenik az első iPhone és kiadják a Harry Potter sorozat 7. könyvét. 9. Charles Darwin és Harriet, a világhírű teknős.

Amikor Charles Darwin angliába vitte Harriet-et, a híres galapagosi teknőst, a teknős még tányér méretű volt. Később a híres természettudós, Steve Irwin viselte gondját Herriet-nek, ám az igazi érdekesség az, hogy néhány évvel ezelőttig tulajdonképpen mi is találkozhattunk egy kicsit Charles Darwin-nal a közel kétszáz évet élt teknősön keresztül.

10. Franciaországban kivégzik az utolsó guillotine-általi halálra ítélt embert, miközben az Egyesült Államokban vetíteni kezdik Indiana Jones-t.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏