10 mobiltelefon-funkció, amiről még biztosan nem hallottál

Állítólag napin szinten több mint 4 órán keresztül nyomkodjuk a mobiltelefonjainkat. Természetesen legtöbbször ugyanazokat a funkciókat használjuk és nem foglalkozunk azzal, hogy a telefonunk mennyi egyéb képességgel bír. Az alkalmazások és lehetőségek tárháza már-már végtelen. Ezek közül egyik-másik egészen elképesztő és hasznos funkciót láthat el.

Mutatunk nektek ezekből egy válogatást.

GPS a szélvédőn?

A Hudway nevű alkalmazás képes együttműködni a GPS-szel és ha a mobilt a szélvédőhöz tesszük, kivetíti az útvonal képét elénk, anélkül, hogy egy külön eszközt használnánk erre a célra?!

A telefonod képes elolvasni a vonalkódokat.

Ugyanúgy mint a QR kódokhoz, az átlagos vonalkódokhoz is vannak leolvasó programok. Ilyenek például a RedLaser, mely arra is képes, hogy megmondja, hol akciós az a termék, amit éppen nézegetsz.

A telefonod képes “együttműködni” a teleszkópokkal.

Ha a telefonod kamerájának a lencséjét közvetlenül a teleszkóphoz tesszük akkor ugyanúgy egy felnagyított képet látunk, mintha csak mi néznénk bele a saját szemünkkel.

A telefonod képes érzékelni a pulzusod.

Az Instant Heart Rate nevű program képes a telefon kameráján keresztül érzékelni a pulzusod. Tedd a kamerához és ahogy átvilágítja a vaku képes érzékelni az apró színváltozásokat, amelyből meghatározza a pulzusod.

Digitalizálni a negatívokat?

Nem a legjobb módszer, de működik. A Helmut Film Scanner nevű appot kell letölteni.

Felismeri a betűtípusokat.

Az olyan alkalmazások mint az Amazon’s Flow, vagy a Google Lens szinte bármit képes felismerni. Tárgyakat, helyeket és szöveget is. A WhatTheFont nevű app pedig képes felismerni a betűtípusokat.

Tud fotózni videózás közben.

Biztos voltál már úgy, hogy fotózni szerettél volna de véletlenül a videózás gombot nyomtad meg. Szerencsére a telefonod képes egyszerre a két dologra. Nyomj az exponálás gombra, ami a videózás mellett van.

Vonalzó?!

A Ruler app segítségével apróbb tárgyak méretét meg tudjuk határozni.

Mobil mikroszkóp

Egy apró lencse segítségével mikroszkopikus képeket hozhatunk létre a telefonunk kamerájával.

Tisztítás?!

A töltőcsatlakozó vagy a jackdugó helye gyűjti a port. Fogj egy injekciós tűt és a segítségével fújj levegőt ezekbe a résekbe. Segít tisztán tartani a telefonodat.

 

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏