10 titok, amit egy gyorsétterem dolgozói sosem árulnának el neked

Mindannyian jártunk már gyorsétteremben. Szeretjük, hogy nem kell sokat várakoznunk, egyszerű, de laktató ételekhez, viszonylag elfogadható áron juthatunk hozzá. Ebben a cikkben azonban leleplezünk egy-két trükköt, amit ezek bizonyos éttermek alkalmaznak és megtudhatsz olyan információkat is, amik után nem vagyunk benne biztosak, hogy túl gyakori vendég leszel ezeken a vendéglátó helyeken.

1. A legjobb idő az étkezéshez

A tökéletes alkalom , hogy meglátogasd a gyorséttermeket az úgynevezett „nagy forgalmú órákban” van(11:00-13:00-ig és 18:00-20:00-ig) . Igaz, ilyenkor pár perccel meghosszabbodhat a várakozási idő és nem könnyű asztalhoz jutni, de ezekben az időszakokban biztosan teljesen friss árut kapsz, nem állott hamburgert és kihűlt krumplit.

2. Ha frissen sült krumplit szeretnél, kérd só nélkül

Az előre lesütött hasábot besózzák, ha mindenképp frisset szeretnél és van pár perced kérd a krumplit só nélkül. Így biztosan forró, ropogós krumplihoz jutsz majd.

3. A konyha illata a marketingstratégia része
Sok helyen direkt nem alkalmaznak elszívót és szándékosan hagyják nyitva a konyhai ablakot. Nem véletlen ez sem, a finom illatok szinte bevonzzák az embereket, még akkor is, ha nem igazán éhesek.

4. A cukros üdítők olcsóbbak, mint más innivalók

Miért is lenne abban üzlet, ha ásványvizet vagy teát rendelnek az emberek? A cukros üdítők nem oltják annyira a szomjat, így újra és újra kérnek belőle a vendégek.Emellett a szén-dioxid fokozza az étvágyat .

5. A sült krumpli 19(!)  különböző összetevőt tartalmaz

Hmm, milyen finomak is azok a hasábok, ugye? Nem véletlen, hiszen az otthoni nyomába sem érhet annak, amiben a burgonyán kívül még 18(!) más összetevő is van. A burgonya az alap. A másik 18 elem: zsírok, adalékanyagok,ízfokozók.

6. Sose menj nyitásra gyorsétterembe

Záráskor a konyhai felszereléseket agresszív vegyszerekkel tisztítják meg, amelyek reggel a konyhagépeken és a munkalapokon leledznek még, így az első feldolgozott és készített ételekre könnyen rákerülhetnek azok. 

7. A gyorséttermi ételek napjainkban sokkal több kalóriát tartalmaznak, mint 30 évvel ezelőtt

Napjainkban az ételek mérete is nagyobb és az öszetevők is sokat változtak. , és így van a kalória mennyisége is . Például egy sajtburger 75% -kal több kalóriát tartalmaz, mint az 1980-as évekbeli “elődje”. 20 évvel ezelőtt a sült krumpli 2-szer, míg a pizzákban 70%-kal kevesebb kalória volt.

8. A shake-ek cukortartalma kétszerese az ajánlott napi cukorbevitelnek

A shake az gyorséttermek egyik klasszikus eleme. Nyáron különösen népszerű.
Arra viszont senki sem gondol, hogy az édes kis hűsítő cukortartalma az ajánlott napi cukorbevitel (50 gr) körülbelül KÉTSZERESE (80-100 gr)

9. Minden finomabb, ha kézzel eszed

Tudod, miért nincsenek villák és kések a gyorséttermekben? Egyszerű a magyarázat, hogyha valaki puszta kézzel fogyaszt,azzal több örömet szerez magának, és ennek eredményeképpen többet eszik.

10. Az üdítőautomaták/Cornelius-gépek hemzsegnek a baciktól

Egész nap használatban vannak, ragadnak és sokszor még tisztességesen elmosva sincsenek. Vannak helyek, ahol csupán hetente(!) takarítják a kifolyó alkatrészeit és azok szűrőit.Képzeld el mennyi baktérium és penész van ott. A cukros környezet nagyon jó feltételeket teremt ezeknek a “lakóknak”.

 

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏