11 meghökkentő dolog, ami más országokban vonzónak számít

A Föld 193 országának más és más kultúrája van. A sokszínű történelem, a földrajzi adottságok és az éghajlat miatt az öltözködés, a hagyományok olyan változatosak, hogy azt az ember fel sem fogja, ha nem barangolja be az egész világot, vagy legalábbis nagy részét. Ez sajnos keveseknek adatik meg, de mi – többek között – azért is vagyunk, hogy a nagyvilág érdekességeit megmutassuk nektek.

Miután ezeket a képeket megnézted, te is el fogsz azon gondolkodni, hogy mit is jelent az, hogy “normális”. Minden kultúrában más számít normálisnak, mint ahogy az is népenként változik, hogy mit tartanak extrémnek és felháborítónak. Vagy éppen ellenállhatatlannak. Hiszed vagy sem, de a jelenlegi kinézeteddel valószínűleg labdába se rúgnál, ha az alábbi országokban szeretnéd megtalálni életed párját. Nekik te számítasz különcnek, ne adj’ Isten taszítónak.
Csálé fogak – Japán

Hegtetoválások – Nyugat-Afrika, Új-Guinea

Szív alakú arc – Dél-Korea
Az ázsiai országban a plasztikai sebészet nemhogy széles körben elterjedt, de teljesen normálisnak számít. Aki teheti, kés alá fekszik. A beavatkozás igen fájdalmas, ugyanis több csontot is el kell hozzá törni az állkapocsban.

Műtét utáni kötés – Irán
Iránban rengeteg orrplasztikát végeznek, ott az egyenes orr a “divat”, és bár a beavatkozás igen költséges, nők és férfiak egyaránt kés alá feküdnek. De ez még semmi: Vannak, akik annak ellenére, hogy nem csináltatták meg az orrukat, úgy döntenek, hogy az arcukra ragasztanak egy műtét utáni kötés-csíkot, hogy úgy tűnjön, ők is kés alá feküdtek.

Sápadt bőr – Kína, Thaiföld
Sok ázsiai országban a hófehér bőr számít vonzónak. Ha naptejet szeretnél venni, aligha találsz olyat, ami nem tartalmaz valamiféle bőrfakító adalékot. Sokan nem is mennek ki a strandra anélkül, hogy ne vennének fel egy napfénytől védő maszkot.

Hosszú nyak – Burma
Kelet-Burmát úgy is nevezik, mint a “zsíráfnők országa”, a nők itt bronzból készült gyűrűket raknak a nyakuk köré. Úgy tartják, hogy minél hosszabb egy nő nyaka, annál szebb.

Kitágított ajkak – Etiópia
A Mursi törzs nő tagjai fiatalkorukban speciális korongok segítségével kezdik el tágítani az ajkaikat. Minél nagyobb a lemez, annál magasabb a nő társadalmi státusza.
Hasonló szokásokat gyakorol a Suri törzs, mely nagyjából húszezer főből áll.

Vörös bőr és haj – Namíbia
A nomád Himba törzs tagjai vörös okkerrel és zsírral színezik a bőrüket, hogy védjék őket a naptól, vízzel sosem fürdenek, hanem különleges füstökben “fürdőznek” meg.

Összenőtt szemöldökök – Tádzsikisztán
Az ország bizonyos részein az összenőtt szemöldök kifejezetten szépnek számít a nők körében. Ha esetleg két, különálló szemöldökük van, úgy festik ki magukat, hogy kipótolják a hiányzó szőrzetet.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏