12 érdekes történelmi fotó és az igazság, ami mögötte van

Mennyi érdekes dolgot tudtunk meg az őseinkről anélkül, hogy lett volna fényképezőgépünk?! Kár, hogy csak viszonylag későn találták fel, viszont így sikerült a XX. századot meglehetősen jól megörökítenünk. Mutatunk nektek pár igencsak érdekes fotót, és hozzá némi magyarázatot.

1. Fränek Kluski szeánsza Varsóban – 1919

Fränek Kluski azt állította, hogy tudja, hogy lehet kapcsolatba lépni a szellemekkel. Azt is bizonygatta, hogy tudja őket testi valójukban megjeleníteni. Egy ilyen materializálódott szellemet látunk éppen a képen.

2. Szakszervezeti mozgalom demonstrációja az alkoholtilalom ellen az Egyesült Államokban 1931-ben.

A 13 éven át tartó alkoholtilalom ellen tüntettek az emberek. 1920 és 1933 között tartott. A tilalom igazán csak melegágya lett a különböző bűnszervezeteknek, akik csempészéssel és illegális termeléssel foglalkoztak.

Ez a fotó pedig a törvény 1933-as hatályon kívül helyezése napján készült:

3. Terri Savchuk kapust 1950-ben fejbe kólintják

Ekkoriban a sisak még nem volt kötelező. Ez csak 1979-ben az NHL egységes védőfelszereléseivel vezették be. Addig csak a térd és ágyékvédők tartoztak a jégkorongozók standard védőfelszerelése közé.

4. Christine Keeler épp a londoni Old Bailey bíróságra érkezik 1963-ban

Ő volt az 1960-as évek Mata Hari-ja. Egy hatalmas botrány fűződik a nevéhez. Több fontos magas rangú katonatiszttel állt kapcsolatban és megvádolták kémkedéssel, amit végül nem tudtak bizonyítani

5. Stefan Michalak furcsa égési sérülései, melyet akkor szerzett, amikor elrabolták őt az UFO-k

A férfi két gyanús tárgyat vett észre az égen, amelyek közül az egyik a közeli sziklák között landolt. Stefan úgy gondolta, hogy ez az amerikai légierő egyik kísérleti készüléke így közelebb lépett, hogy megvizsgálja. Az ismeretlen lények elfogták őt és mindenféle kísérletnek vetették alá. A hasán látható jelek valamiféle égési sérülések melyek sugárbetegség tünetei is voltak. Az orvosok szerint a férfi mentálisan egészséges és nem hajlamos a hallucinációkra. Minden esetre azóta sem cáfolták meg a történetet.

6. Iráni család a gyerekeikkel 1970-ben

Hihetetlen de csaknem fél évszázaddal ezelőtt az irániak sokkal nyitottabbak és modernebbek voltak mint ma. Nem haboztak nyilvánosan megjelenni európai ruhákban, és a nők nem fedték el a hajukat.

7. A babylift hadművelet.

1975 április elsején a nyugati országokban Vietnamban több mint 2000 gyerek maradt szülők nélkül. A művelet késedelmet szenvedett a katonai szállítógépek hiánya miatt. Egy amerikai üzletember, Robert Macaluey eladta a házát, hogy kifizesse a charter gépeket. 300 embert mentett meg.

Ez a két nő visszatért a művelet 30. évfordulójának emlékére:

8. Louise Brown, a világ első lombikbébije – 1978

40 évvel ezelőtt ez forradalmi áttörés volt a tudományban. Ma már több mint 6 millióan születtek ezen módszerrel.

Így néz ki Louise ma. Két gyermeke van, mindkettő természetes úton jött világra:

9. A pop duó Milli Manilli visszaadja a Grammy díjat 1990-ben

A népszerű banda, akik csak az arcot adták a zenéhez. Frank Farian 40 éves volt így úgy gondolta, hogy a zenét a fiatalok nem fogadják el egy idősebb embertől, így felfogadta ezt a két fiatal modell-táncost. Grammy díjat kaptak, de mivel ők csak az arcot adták a csapathoz hatalmas botrány tört ki. Vissza kellett adniuk a díjat. Furcsa mód egyébként nekik is jó hangjuk volt.

10. A micsoda nő című film plakátja

A film hatalmas siker volt 1990-ben és ez nyitotta meg Julia Roberts számára Hollywood kapuit. A művésznő több esetben is dublőrt használt a forgatás során. Furcsa mód még ezen a poszteren is. Csak az arca a sajátja, továbbá Richard Gere haja is a filmben ősz, míg itt nem.

11. Károly herceg és Diana hercegné – 1992

Jól látható, hogy már nincs minden rendjén a pár között. 1996-ban hivatalosan elváltak. II. Erzsébet királynő az annus horribilis (szörnyű év) néven nevezte ezt az évet.

12. Egy férfi és egy nő teniszezik egy repülőgép szárnyán 1925-ben.

A kép természetesen csak “megjátszott”. Két akrobata kikötözte magát egy repülő szárnyaira és “úgy csinált, mintha”.forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏