13 alkalom, amikor a színészek rendkívül szokatlan módon készültek fel a szerepeikre

Annak érdekében, hogy minél hihetőbb módon mutassák be a képernyőn mindazt, amit a forgatókönyv oldalain létrehoztak, a főszereplőket játszó színészek olykor nemcsak szöveget tanulnak és átszellemülnek egy-egy szerepre, de hosszas kiképzés után tanulnak új képességeket.

Kiderült például, hogy Tom Cruise és Angelina Jolie tényleg képesek helikoptert vezetni, Cruise pedig az egyik film kedvéért azt is megtanulta, hogyan tarthatja vissza 6 percen át a lélegzetét.

A színésznő Diane Fossey amerikai zoológus szerepét játszotta, és Oscar-jelölést kapott érte.

A sorozat alkotói egyébként akaratlanul is „népszerűsítették” a metamfetamint Európában. Az illegális anyag kereskedői még kék festéket is hozzáadtak a termékhez, hogy nagyobb közönséget vonzzanak.

1. Sigourney Weaver megtanult ”beszélni a gorillák nyelvén” az 1988-as Gorillák a ködben című filmhez.

A színésznő Diane Fossey amerikai zoológus szerepét játszotta, és Oscar-jelölést kapott érte.

2. Robert Downey Jr. megtanult teniszezni és bal kézzel hegedülni a Chaplin (1992) című filmhez.

3. Bryan Cranston tényleg megtanulta, hogyan kell metamfetamint főzni a Breaking Bad című tévésorozatban játszott szerepéhez (2008-2013).

A sorozat alkotói egyébként akaratlanul is „népszerűsítették” a metamfetamint Európában. Az illegális anyag kereskedői még kék festéket is hozzáadtak a termékhez, hogy nagyobb közönséget vonzzanak.

4. John David Washington szinte minden mozdulatot megtanult az ellenkező irányba végezni a 2020-as Tenet című filmhez.

5. Ryan Gosling, Michelle Williams és Faith Vladika egy hónapig együtt éltek a Kék valentin (2010) forgatása előtt.

A rendező Derek Sienfrance szerint ez segített Goslingnak és Williamsnek, hogy hitelesen adják elő a párkapcsolati válsággal küzdő fiatal párt. A lányukat alakító 7 éves színésznő, Faith Wladyka is velük élt, viszont a színészek csak nappal voltak együtt, esténként Williamsnak ugyanis haza kellett térnie az igazi lányához.

6. A balkezes Bruce Willis kétkezessé vált A hatodik érzék (1999) című film kedvéért.

7. Tom Cruise titokban FedEx futárként dolgozott a 2004-es Collateral – A halál záloga című film előtt.

Az egésznek az volt a célja, hogy megtanuljon beilleszkedni a tömegbe és felismerhetetlen maradni.

8. Michelle Pfeiffer megtanulta profi módon használni az ostort a Batman visszatér (1992) című filmhez.

A színésznő minden trükköt maga csinált az ostorral, anélkül, hogy dublőrt vagy számítógépes trükköket használtak volna.

9. A falu (2004) című film minden színésze egy hónapig együtt élt egy táborban, amit a 19. század hangulatában hoztak létre.

Mindannyiukat megfosztották a modern eszközöktől, a melegvíztől, sőt, a színészek még földműveléssel is foglalkoztak, illetve saját maguk által termelt ételeket fogyasztottak.

10. Jim Carrey megtanulta, hogyan kell ellenállni a kínzásnak a Grincs (2000) forgatása közben.

A színészt egy korábbi CIA tiszt képezte ki, és azért volt erre szükség, mert Jim Carrey-nek elviselhetetlen fájdalommal kellett megküzdenie, mikor magára öltötte a Grincs jelmezt és a rengeteg sminket.

11. Tom Cruise megtanulta 6 percig visszatartani a lélegzetét a víz alatt a Mission Impossible 5 forgatása közben.

A színész ezzel megdöntötte Margot Robbie rekordját, aki 5 percig tartotta vissza a lélegzetét az Öngyilkos osztag című filmben játszott szerep kedvéért. Azóta Tom Cruise-t is letaszították a trónról, Kate Winslet ugyanis 7 perc 14 másodpercig tartotta vissza a lélegzetét az Avatar második részének forgatásán.

12. Daniel Radcliffe két napig nem evett a Dzsungel (2017) című film forgatása előtt.

A színész az izraeli utazót, Yossi Ginsberget alakította, aki életben maradt, miután 3 hetet töltött az Amazonas dzsungelében. A színész heteken keresztül szigorú étrendet követett, de a végén úgy döntött, hogy kipróbálja, milyen érzés napokon keresztül semmit sem enni a film előtt.

13. Shia LaBeouf csatlakozott az amerikai nemzetőrséghez, hogy felkészüljön a Harag (2014) című filmre.

Miután megkaptam a szerepet a filmben, segédlelkész lettem a 41. gyalogezredben. Egy hónapot töltöttem a műveleti bázison.

Ezenkívül a színész négy hónapig nem fürdött.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏