14 izgalmas ‘mi van, ha’ kérdés az emberi létezésről, ami biztos, hogy Téged is elgondolkodtat

Bármennyire is sokat tudunk a bolygónkról, az univerzumról és magáról az emberi létezésről, számos dolgot a mai napig nem tudunk megmagyarázni. Ilyenkor pedig – jobb híján – az ember maga próbál meg válaszokat találni a kérdéseire, vagy legalábbis valami lehetséges magyarázatot adni azokra. És talán éppen ez teszi annyira izgalmassá az alábbi 14 ,,mi van, ha” kérdést, hiszen ha nem is szó szerint, de nagy vonalakban azért már mindannyiunk fejében megfordultak ezek kérdések, vagy legalábbis egy-kettő közülük…

1.  Mi van, ha az álmaid valójában betekintést engednek egy párhuzamos univerzumban élt életedbe?
2.  Mi van, ha az idegenek valóban léteznek, de nem lépnek kapcsolatba velünk, mert csak néznek minket és úgy tekintenek ránk, emberekre (és magára a Föld bolygóra), mint mi az állatokra az állatkertben?
3.  Ha már itt tartunk: mi van, ha az idegenek hatalmas távolságból figyelik a Föld bolygót egy gigantikus teleszkóp segítségével? És mi van, ha olyan messziről nézik a bolygónkat, hogy még csak a dinoszauruszokat látják a felszínén?
4.  Mi van, ha a világűr valójában csak egy hologram, és minden vele kapcsolatos dolog csak illúzió?
5.  Mi van, ha valójában Te vagy az EGYETLEN létező személy, és mindenki más csak a képzeleted szüleménye?
6.  Mi van, ha az első ‘örök életű’ ember már megszületett és köztünk él?
7.  Mi van, ha az egész életed valójában egy megrendezett ‘produkció’ (mint a Truman Show) és minden körülötted élő ember csak játssza a szerepét?
8.  Mi van akkor, ha az egész univerzum csak egy szimuláció, amit egy fejlettebb civilizáció működtet?
9.  Mi van akkor, ha az UFO-k valójában jövőbeli emberek, akik képesek az időutazásra?
10.  Mi van akkor, ha az univerzum ‘múlthét csütörtökön’ keletkezett és pusztán hamis emlékekkel láttak el bennünket, hogy azt higgyük, már régóta létezik?
11.  Mi van, ha a jövőben majd egy fejlett és erős mesterséges intelligencia megbünteti az emberiséget azért, mert nem teremtettük meg „őt” korábban?
12.  Mi van, ha valóban léteznek párhuzamos univerzumok és egy nap arra ébredsz, hogy rossz univerzumban vagy, a mostani emlékeiddel?
13.  Mi van, ha az örök élet ‘elixírje’ valójában itt van elrejtve a Földön, csak még nem találtuk meg?
14.  Végezetül: mi van, ha az egész életünk csak egy szimuláció, ami az agyunkban játszódik le, ahogy azt a Mátrix filmekben is láthattuk?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏