14 mozifilm, ami miatt piszkosul várjuk a telet és a tavaszt

1. Mary Poppins visszatér (családi)

Megjelenés: 2018. december 19.

A Mary Poppins visszatér a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Jane Banks anyja nyomdokába lépve áll ki a munkavállalók jogaiért, miközben segítő kezet nyújt Michael családjának. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan a életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját.

2. Üveg (thriller)

Megjelenés: 2019. január 18.

Az Üveg egy közelgő amerikai horror-thriller, melyet M. Night Shyamalan írt és rendezett. Ez a harmadik, egyben végső része A sebezhetetlen filmszériának, melyben Bruce Willis és Samuel L. Jackson ismét visszatérnek szerepükbe, míg James McAvoy és Anya Taylor-Joy a Széttörve részből térnek vissza.

3. Két királynő (dráma)

Megjelenés: 2019. január 31.

Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája. Mária 16 évesen francia királyné lesz, majd 18 évesen megözvegyül, és ellenáll a nyomásnak, hogy újból férjhez menjen. Ehelyett visszatér szülőföldjére, Skóciába, hogy visszakapja jogos trónját. Ám Skócia és Anglia az ellenállhatatlan I. Erzsébet uralma alá tartozik. A két fiatal királynő egyszerre bűvöli el és félemlíti meg egymást. Riválisok a hatalomban és a szerelemben is, és női uralkodók a férfiak világában, ezért el kell dönteniük, hogyan játsszák le a játékot, melynek neve: házasság kontra függetlenség.
Mária elhatározza, hogy nem lesz bábfigura, és kinyilvánítja igényét az angol trónra, fenyegetve ezzel Erzsébet hatalmát. Árulás, lázadás és összeesküvések veszélyeztetik mindkét udvarban a trónt – és változtatják meg a történelem menetét.

4. Így neveld a sárkányodat 3. (mese)

Megjelenés: 2019. február 21.

A DreamWorks Animation bemutatja a filmtörténet egyik legnépszerűbb animációs sorozatának várva várt következő részét.
Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát.

5. Marvel Kapitány (fantasy)

Megjelenés: 2019. március 8.

A Marvel Kapitány egy tervezett amerikai szuperhős mozifilm, mely a Marvel képregények egyik hőséről, Marvel Kapitányról fog szólni.

6. Godzilla 2 (sci-fi)

Megjelenés: 2019. március 21.

Warner Bros. Pictures és Legendary Picture szörnyuniverzumának következő fejezetében Godzillának az egész emberiséget fenyegető veszéllyel kell szembenéznie. 

7. Dumbó (családi)

Megjelenés: 2019. március 28.

Max Medici cirkuszigazgató a korábbi csillag, Holt Farrier és gyermekei segítségét veszi igénybe egy újszülött elefánt gondozásához, amit túlméretezett fülei nevetség tárgyává tesznek az egyébként is küszködő cirkuszban. Ám mikor felfedezik, hogy Dumbó képes repülni, a cirkusz élete hihetetlen fordulatot vesz, magára irányítva a meggyőző üzletember, V.A. Vandevere figyelmét is, aki varázslatos vastagbőrűeket gyűjt új, eddig sosem látott showműsorához. Dumbó így új magasságokban szárnyalhat a bűbájos és lélegzetelállító légtornász, Colette Marchant oldalán, mígnem Holt megtudja, hogy a csillámporos külső mögött Dumbó új otthona sötét titkokat őriz.

A Disney és Tim Burton rendező nagyívű kalandfilmje kibővíti a hőn szeretett klasszikust, melyben a különbözőséget ünneplik, a családot nagy becsben tartják, az álmok pedig szárnyalnak.

8. Fogvatartott állam (sci-fi)

Megjelenés: 2019. március 29.

Chicago, 10 évvel egy földönkívüli megszállás után – ami bár a látszólagos békét és jólétet hozta el, az emberek vissza akarják venni, ami az övék.

9. Shazam! (fantasy)

Megjelenés: 2019. április 4.

Egy fiatal, 14 éves fiú egy különleges képességnek köszönhetően képes belebújni egy felnőtt szuperhős testébe egyetlen varázsszó kimondásával.

10. Kedvencek temetője (horror)

Megjelenés: 2019. április 4.

A nagy hatású Stephen King regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be. Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos és rejtélyes temetkezési helyet. Amikor beüt a tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől (John Lithgow), és ezzel egy olyan veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen gonosz erőt, és ez szörnyű következményekkel jár.

11. Bosszúállók 4 (sci-fi)

Megjelenés: 2019. április 25.

A Bosszúállók végén Thanos elpusztította univerzum felét, de Doctor Stange egy merész húzással megadta a lehetőségét annak, hogy az életben maradt Bosszúállók visszavágjanak.

12. John Wick: 3. felvonás (thriller)

Megjelenés: 2019. május 16.

John Wicknek két okból is menekülnie kell: egyrészt, mivel 14 millió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére, másrészt mivel megszegett egy alapszabályt: gyilkolt a Continental Hotel falai között. Johnnak halál járt volna a tettéért, azonban a Continental igazgatója adott neki egy órányi egérutat, mielőtt felfüggesztené a tagságát. John mindent elkövet, hogy kijusson New Yorkból, ehhez azonban ismét harcolnia és ölnie kell.

13. Az 2. (horror)

Megjelenés: 2019.

27 évvel az első rész eseményei után a Vesztesek klubjának tagjai felnőttek, és mindannyian továbbléptek. Azoban egy baljós telefonhívás újra összehozza őket.

14. Démonok között 3. (horror)

Megjelenés: 2019.

Ed és Lorraine Warren az 1980-as években Londonba utaznak, hogy kivizsgálják Bill Ramsey esetét, akit megszállt egy farkasember szelleme.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏