17 makacs háztulajdonos, aki nem volt hajlandó elköltözni, a következményekkel viszont senki sem számolt

Vannak önfejű emberek, akik annyira csökönyösek, hogy semmi áron nem hajlandóak elveikből engedni. Szó sem lehet arról, hogy jól bevett szokásaikon változtassanak, az újításokat élből elvetik. Az ilyen embereket hiába próbálod győzködni, úgysem fognak más terméket/máshol vásárolni, változtatni a jól megszokott napirendjükön.

Az ilyen embereket aztán hiába próbálják az építőipari cégek meggyőzni, hogy egy beruházás miatt el kell hagyniuk lakhelyüket, ők aztán biztosan nem fognak onnan mozdulni “én itt fogok meghalni!” felkiáltással. Még akkor sem, ha igen komoly összeget ajánlanak fel nekik kompenzáció gyanánt. Nem számítanak az észérvek, nem számít a pénz, ők akkor is ott maradnak megszokott lakhelyükön, ha ez gyakran igen kellemetlen következményekkel jár. Valahol csodálatra méltó, hogy vannak emberek, akik ennyire sziklaszilárdan ragaszkodnak elveikhez. Igaz, egy fedél alatt nem élnénk velük, mert nagyon nem lehet velük könnyű… 🙂
Edith Macefield akkor sem volt hajandó eladni a házát, amikor egymillió dollárt ajánlottak fel az ingatlanért cserébe. Később az ő története adta az alapot a ‘Fel!’ c. film sztorijához.

Mary Cook bájos, keskeny kis házától semmi pénzért nem volt hajlandó megszabadulni, annak ellenére, hogy az összes szomszédját elbontották. A vékonyka kis ház azóta is két felhőkarcoló közé préselve, de büszkén áll.

Vera Coking nem volt hajlandó elköltözni, amikor egy kaszinót építettek a háza köré. Később Donald Trump építkezett oda, ám ő is zárt kapukat döngetett.

Melbourne-ben is akadnak háztulajdonosok, akik hallani sem akarnak arról, hogy eladják a lakásukat.

Egy toronto-i dupla lakás egyik tulaja nem volt hajlandó elköltözni, ezért egyszerűen levágták a másik lakást, az övét pedig meghagyták.

Ennek a társasháznak a tulajdonosai nem voltak hajlandó eladni a házukat az autópályát építő cégnek. Végül a zaj miatt kénytelen voltak elköltözni, de a ház azóta az építőipari cégek elleni ellenállás jelképévé vált.

Ez a gótikus hatású, vézna kis ház két hatalmas lakóház közé ékelve hirdeti lakói makacsságát.

A portlandi Randal Acker nem adta be a derekát, így a Portlandi Egyetem egy egész tömböt húzott fel a háza köré.

Kanton városában, a ház köré kellett építeni az autópályát, mert három család nem volt hajlandó elköltözni.

Austin Spriggs nem volt hajlandó elköltözni washingtoni házából, még akkor sem, amikor 3 millió dollárt ajánlottak fel érte. Végül 4 millió dollárban meg tudtak egyezni az építtető céggel.

Habár már csak az ő háza maradt meg egyedül a környéken, a francia Salah Oudjani akkor sem hajlandó eladni a kávéházat, ahol 46 éven át dolgozott.

Ők tényleg a híd alatt élnek.

A modern épületet csak így tudták megépíteni New Yorkban, mivel nem tudtak a lakókkal megegyezni.

Egy magányos lakos tiltakozása a luxusvillák építése ellen Szucsou városában, Kínában.

A földműves családot három autópálya választja el a külvilágtól. A kormánynak több száz ingatlan tulajdonosával sikerült megegyezniük, velük nem.

Egy kínai család nem volt hajlandó őseik sírjait máshová költöztetni. A bizarr földoszlop az alap felett 10 méterrel ágaskodott hónapokon át, végül elfogadták a felajánlott kompenzációt.

Wu Ping asszonyság az egyedüli volt a 241 lakás tulajdonosai közül, aki nem akart megegyezni a kivitelező céggel. 3 éven át harcoltak, végül beadta a derekát egy igen szép összegért cserébe.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏