loading...

17 ötletes trükk az internetezőktől, ami vészhelyzet esetén meglepően jól működik

A leggyakoribb háztartási problémák legtöbbször azonnali megoldást kívánnak még akkor is, ha esetenként nincs kéznél a probléma megoldásához szükséges eszköz. Aggodalomra azonban semmi ok: egy kis leleményességgel mindenre találhatunk alternatívát.

Mi, a Liked.hu-nál is szeretünk azonnal megoldást találni a leghétköznapibb problémáinkra, ezért szétnéztünk kicsit az online közösségekben, és összegyűjtöttünk néhány trükköt és praktikát, amit meglepően hatékonyan tudunk hasznosítani vészhelyzet esetén.

1. Ha nincs kéznél megfelelő méretű csavarkulcs, érmék segítségével a kívánt méretűre szabhatjuk a kulcsunk.


2. Az önzáró zacskóban lefagyasztott nedves szivacs vészhelyzet esetén meglepően jól képes helyettesíteni a jégzsákokat: nem olvad el, mint a jég és nem nedvesíti össze a hideg borogatni kívánt testrészünket.


3. Ha rögzítenünk kell egy plakátot a falra, de nem akarjuk szögekkel szétszurkálni a falat, akkor ragasszunk fel négy gémkapcsot a falra, majd egy mágnesek segítségével tapasszuk hozzájuk a plakátot.


4. Használjunk különböző színű szilikon szivacsokat a fülhallgatókon, hogy könnyen beazonosítható legyen, melyik-melyik fülünkbe való.


5. Ha tengerpartra vagy strandra megyünk, akkor tegyük a pénzünk egy részét borítékba, majd csomagoljuk be egy egészségügyi betét csomagolásába. Így vészhelyzet esetén is lesz nálunk pénz, ha esetleg kirabolnak.


6. Ha a laptop képernyőjének mechanikája elenged, egy hátuljára ragasztott képkeret segítségével meglepően hatékonyan használhatjuk vészhelyzet esetén.


7. Egy hibajavító ecset segítségével jól láthatóvá tehetjük az apró, préselt feliratokat a szerszámainkon. Csak fessük össze a felületet, majd egy ruhadarabbal töröljük le óvatosan a felszínét: így festék csak a számok és feliratok helyén marad majd.


8. Nem árt, ha tudjuk, hogy a legtöbb elektromos tűzhely főzőlapja felemelhető, ezzel megkönnyítve a takarításukat.


9. Ragasszunk néhány mágnest a fúrógépre, így a csavarok mindig kéznél lesznek majd.


10. Ha a falra szeretnénk fúrni egy elemet, ahol fontos a pontos fúrás, akkor egy ragasztószalag segítségével előbb jelöljük be a lyukak pontos helyét, majd a falra ragasztva fúrjuk ki azokat.


11. A nagy szemeteszsákok segítségével helytakarékosan tárolhatjuk a szekrényben lógó ruhákat – ami különösen költözésnél például nagyon jól tud jönni.


12. A kenyérpirító elromlott, de ropogós kenyeret szeretnél? Csak fordíts fel egy fém szűrőt és tedd a tűzhely fölé!


13. A mennyezet fúrásakor tegyünk egy fél műanyag poharat a fúrószárra, így a por nem fog szétszóródni a lakásban és nem repül bele a szemünkbe.


14. Ha kanállal eszed a görögdinnyét, és ezt a trükköt használod, akkor nincs szükség többé külön tálra a magoknak.


15. Nincs kéznél klopfoló, de ki kéne lapítani a húst? Kalapács és villa segítségével remek alternatívát kaphatunk.


16. Nagyszerű megoldás ez arra, hogy megnézzük, miként lehet a leginkább praktikus módon átrendezni a bútorokat a szobánkban.


17. Nem fogod elhinni, de ez a trükk tényleg működik. Igaz, valószínűleg nem bírja majd sokáig, de vészhelyzet esetén addig egészen biztosan kitart, amíg nem veszünk magunknak új elemeket.


forrás

loading...

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?