loading...

18 izgalmas tény, amit soha többé nem felejtesz el!

Senkit sem szeretnénk száraz információkkal untatni, ezért olyan izgalmas tényeket szedtünk össze nektek a világunkról, amikre biztosan emlékzeni fogsz még hosszú évek múlva is.
1. Egy átlagos méretű felhő súlya kb. 100 elefánténak felel meg, míg egy erőteljes viharfelhőé 200 ezer elefánt súlyát is elérheti.

2. Mindannyiunkra mondható, hogy földönkívüliek vagyunk. A DNS szerkezetünkben lévő nitrogén, a kálcium a fogainkban, a vérünkben található vas, és a tüdőnkben lévő oxigénatomok mind az összeomló csillagok belsejében keletkeztek.
3. Azok az emberek, akik 1990-ben születtek, különleges dolgot mondhatnak el magukról, ugyanis még 30 évesek sincsenek, de már éltek két évezredben, két évszázadban, és három évtizedben.

4. Alvás közben egyáltalán nem érzünk szagokat.
5. A közlekedési lámpák mérete sokkal nagyobb, mint gondolnád.

6. A szívünk minden egyes nap annyi energiát termel, ami elég lenne egy 32 km-es utazásra teherautóval. Az agyunk pedig elegendő energiát termel ahhoz, hogy megvilágítsunk vele egy 10 wattos izzót.
7. Ha a hozzád legközelebb lévő ember a jobb oldaladon ül, akkor ha körbemegyünk a föld körül, tulajdonképpen a tőled legtávolabbi ember a bal oldaladon ülő.

8. Életünk során megközelítőleg 16 gyilkos mellett sétálunk el úgy, hogy nem is tudunk róla.
9. Az ember nyálában természetes fájdalomcsillapító anyag, úgynevezett opiorfin található, ami 6-szor erősebb, mint a morfium.
10. Az életkorod csupán csak egy szám, ami tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy hányszor kerülted meg eddig a Napot.
11. Banglades népessége kb. 20 millióval nagyobb, mint Oroszországé, viszont az ország területe 116-szor kisebb.

12. Minden egyes alkalommal, amikor megkeverünk egy kártyapaklit, nagy valószínűség szeint mi vagyunk az első olyan emberek a világon, akik azt az adott sorozatot kikeverték.
13. Vannak olyan úgynevezett tiltott színek, amiket a szemünk nem lát, ám az agyunk mégis el tudja képzelni őket. Ilyenek a sárga és a kék, illetve a zöld és a piros színeknek a keveréke, amely mindkét eredeti színre hasonlít, de nem állítható elő fényekből vagy festékekből.

14. Bár elsőre hihetetlennek tűnhet, de egy 43 cm-es pizza nagyobb mint két darab 30 cm-es.

15. Megtudjuk állapítani a hónapok napjainak a számát pusztán a kezünk segítségével. Szorítsd ökölbe a kezed, majd kezd el számolni a kidudorodó kézközépcsontokat és a köztük található mélyedéseket. Ha az adott hónap kézközépcsontra esik, akkor az 31 napos, ha a köztük lévő résre, akkor 30 vagy kevesebb.

16. Az oxigén tulajdonképpen egyszerre öl meg, és tart minket életben. Bár az oxigén elengedhetetlenül szükséges a létezésünkhöz, ugyanakkor oxidálja a sejtjeinket, ami öregedéshez, később pedig halálhoz vezet.
17. Egy szög fokát a tenyerünk segítségével is megállapíthatjuk. Nyisd szét az ujjaidat, amennyire bármiféle erőlködés nélkül kitudod, majd tedd rá a kezed a lemérni kívánt felületre. A kisujj képezi a 0°-ot, a gyűrűsujj a 30°-ot, a középső ujj a 45°-ot, a mutatóujj a 60°-ot, és végül a hüvelykujjunk pedig a 90°-ot.


forrás

loading...

Ezt láttad már?

18 kép ami bebizonyítja, hogy a világ teljesen más, mint amilyennek első pillantásra hinnéd

Ha már azt hinnéd, hogy mindent láttál a világból – mutatunk most egy újabb adag …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?