18 rémisztő horror filmes kulisszatitok, amitől össze fogod f**ni a bokádat

Kedvenc horror filmjeink önmagukban is számtalan ijesztő pillanatot okoztak már nekünk, ám akadnak olyan alkotások, melyeknek még a forgatását is számtalan bizarr, olykor megmagyarázhatatlan jelenség övezte. Az alábbi listán most a legismertebb ilyen horror filmes ,,parajelenségekből” és kulisszatitkokból gyűjtöttünk össze 18 roppant felkavaró eseményt…

1.  A Poltergeist – Kopogó szellem című film medencés jelenetéhez valódi emberi csontvázakat használtak.
2.  A texasi láncfűrészes mészárlás című film vacsora-jelenetében Gunnar Hansen (Bőrpofa) véletlenül tényleg levágta Marilyn Burns ujját, mert fáradt volt és nem figyelt oda kellően.
3.  A 2005-ös Rettegés háza című film forgatása idején a stáb tagjai rejtélyes módon minden nap felébredtek hajnali 3 óra 15 perckor, épp akkor, amikor Ryan Reynolds karaktere is a filmben.
4.  A Kampókéz című filmben Tony Todd száját valódi darazsakkal tömték tele.
5.  A Démonok között című film forgatásának első napja után Vera Farmiga színésznő rejtélyes karmolásokra lett figyelmes a bőrén.
6.  Az Alien című film ominózus ,,mellkasos” jeleneténél a színészeket nem avatták be, hogy mi is fog történni pontosan, így ebben a jelenetben az ő valódi félelmeik és reakcióik kerültek rögzítésre.
7.  Shelley Duvallra olyan hatással volt a Ragyogásban nyújtott alakítása, hogy évekig depresszióval és érzelmi zavarokkal küzdött utána.
8.  A Motel című film forgatókönyvének ötlete egy thaiföldi weboldal alapján született, amin az emberek fizethetnek azért, hogy megkínozzanak másokat.
9.  A Poltergeist – Kopogó szellem című film forgatása közben Oliver Robins (Robbie) valóban fuldokolni kezdett a robot bohóc okozta ijedtségtől, és a stábnak – köztük Steven Spielbergnek – le sem esett, hogy mi is történik pontosan, amíg a kis srác lilulni nem kezdett.
10.  A színész, aki a radiológus asszisztensét játszotta az Ördögűző című filmben, egy elítélt gyilkos volt, aki a 70-es évek végén megölte és feldarabolta a homoszexuális embereket.
11.  Az Alien filmek szörnyeinek első modelljeihez valódi emberi koponyákat használtak.
12.  Az Annabelle filmek hátborzongató babája és annak rémisztő története egy valóban létező ,,elátkozott” játékbabán alapul, amit Rongybaba Panninak hívnak.
13.  Az Alfred Hitchcock által rendezett Madarak című film kísértetjárta házának lakói meg vannak győződve róla, hogy a ház átkozott, és a mai napig lépéseket és gyereknevetést hallanak éjszakánként.
14.  A texasi láncfűrészes mészárlás című filmben 230 kilogramm oszlásnak indult állati tetemet használtak ahhoz, hogy a színészek folyamatosan hányjanak.
15.  Az ördögűző című film rendezője, William Friedkin elmondta, hogy kellékeseket arra kérte, hogy véletlenszerű lövéseket adjanak le a puskáikkal, hogy a színészek még hitelesebb reakciót tudjanak nyújtani.
16.  A 2005-ös Rettegés háza című film forgatása közben egy valódi holttestet találtak a tóban, a forgatási helyszín közvetlen közelében.
17.  Hannibal Lecter karakterét egy valóságban is élt gyilkos, Dr. Alfredo Ballí Treviño személye ihlette, aki ugyanazt a módszert használta, mint Anthony Hopkins a Bárányok hallgatnak című filmben.
18.  Végezetül pedig az egyik legismertebb és egyben legszomorúbb horror filmekhez köthető hátborzongató esemény: a Poltergeist filmek több szereplője is tragikus halált halt a filmek forgatása alatt vagy közvetlenül azok után, ezért is terjedt el az a legenda, hogy a film ‘átkozott’.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏