19 izgalmas tény, ami biztos, hogy téged is meg fog lepni

Mindig rádöbbenünk, hogy megannyi dolog van még, amiről nem volt fogalmunk. Tudtad például, hogy egy ananász képes “megenni” egy embert? Vagy, hogy Afrikában jelenleg is kialakulóban van egy új óceán? Ha nem, akkor ezt a 19, izgalmas tényből álló listát neked gyűjtöttük össze! Biztosak vagyunk benne, hogy fog meglepetést okozni.

1. Senki sem tudja, hogy ki nevezte el Földnek a bolygónkat.

2. Az esővíz B12-vitamint tartalmaz.

3. Az 1994-es nagy Los Angeles-i áramszünet során több tucat bejelentést kaptak a hatóságok egy “különös égi jelenségről”. Ez a jelenség a Tejút volt.

4. Egy ember életmódja nagyban függ az IQ-jától.

5. A mai haditechnikát figyelembe véve, ha kitörne egy esetleges III. világháború, a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a háború során az emberek 80%-a életét vesztené, a maradék 20% pedig a következő években halna meg a radioaktív sugárzás következtében.

6. 2012-ben a világon összesen mintegy 1735 milliárd dollárt költöttek hadiköltségekre. A globális éhezés felszámolásához viszont csak 135 milliárd dollárra lett volna szükség.

7. Norvégiában az állami egyetemeken mindenki ingyen tanulhat (nem csak a norvégok).

8. Amikor tükörbe nézünk, átlagosan ötször vonzóbbnak látjuk magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk.

9. A liftekbe azért raknak tükröt, mert az emberek szeretik magukat nézegetni benne, így pedig könnyebben elviselik a zárt, szűkös helyet.

10. Hihetetlen, de igaz: ha egy ananászt hosszú ideig a szánkba hagynánk, az elkezdene minket lassan “megenni”. Ennek az a magyarázata, hogy az ananász bromelain-t tartalmaz, egy olyan enzim-keveréket, ami fehérjét “fogyaszt”.

11. Nepálban minden évben megrendeznek egy Kukur Tihar nevű fesztivált a kutyák számára, hogy megköszönjék nekik az emberek iránti hűségüket és barátságukat.

12. Egy chicagói férfi úgy vett revanzsot az ex-barátnőjén, hogy vett egy autót a nevére, majd leparkolt vele a városi reptér parkolójában. Az autóra összesen 678 db parkolóbírságot szabtak ki, több, mint 27 millió forintnyi értékben, amit az exének kellett kifizetnie.

13. Tanulmányok kimutatták, hogy minél többet költ egy házaspár az eljegyzési gyűrűre, annál nagyobb a valószínűsége, hogy később elválnak.

14. Izland az egyetlen olyan ország a Földön, ahol nincsenek szúnyogok.

15. Afrikában jelenleg is egy új óceán van kialakulóban. A most még csak 56 km-es repedést ugyanis a jövőben elárasztja a víz majd.

16. Tanulmányok kimutatták, hogy sokkal boldogabbak lehetünk, ha a megkeresett pénzünket nem anyagi javakra, hanem élményekre költjük.

17. Egy átlagos nő kétszer annyi ruhát visz magával nyaralni a “biztonság kedvéért”, mint amennyire szüksége van.

18. A talpunk mérete pontosan ugyanakkora, mint a csuklónk és a könyökünk közti távolság.

19. Egy sakkjátszmát akár két lépésből is meg lehet nyerni. Ennek a mozdulatnak neve is van: “bolondmatt”.

Bónusz: az emberek 99%-a biztos, hogy kipróbálta az előbb említett talpméretes tényt. ?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏