19 ravasz trükk, ami segít megoldani a megoldhatatlannak hitt problémákat

2004-ben a brit újságíró, Danny O’Brien egy cikket tett közzé, melyben először fejtette ki, hogy mit is jelent a lifehack kifejezés. Eszerint a “lifehack” a mindennapi problémák hétköznapi eszközök segítségével történő – néha kissé furcsa, de hatásos – megoldását jelenti. A közösségi oldalak elterjedésével az internetezők minden eddiginél könnyebben képesek megosztani egymással a jobbnál-jobb lifehackeket, melyek segítségével könnyebbé tehetjük az életünket.

Beleástuk magunkat a közösségi oldalak legnépszerűbb ilyen témájú csoportjaiba és oldalaiba, hogy összegyűjtsünk nektek 19 olyan rafinált lifehacket, ami segít megoldást találni a sokszor megoldhatatlannak hitt hétköznapi problémákra.

1. A szoros csomók kibogozásához használjunk hullámcsatokat. 2. Ha egy baráti társaságban többen is ugyanolyan dobozos üdítőt fogyasztunk, a nyitófül bizonyos helyzetbe történő forgatásával könnyedén megkülönböztethetjük, hogy melyik-kié. 3. Most már tudod, hogyan kell gyorsan kiüríteni egy palackot.

4. A kókuszdió biztonságos kinyitásához egyszerűen tegyük be a fagyasztóba: a kókusztej ettől megfagy és szétrepeszti a külső héjat. Felolvadás után egyébként a tej íze nem változik. 5. Hogyan szórakoztasd a gyermeked? Maszkoló szalag segítségével készíts komplett városokat és autópályákat a a szobába. 6. Hogyan hordjunk egy túl bő farmert?


7. Egy konzervdoboz fedelével biztonságosan felakaszthatjuk a képkereteket. 8. Nincs olyan, hogy elakadt autó, csak tudni kell, hogyan szabadítsuk ki a sárból.


9. Mit tegyünk, ha nincs kéznél megfelelő méretű tepsi. 10. Lifehack azok számára, akiknél kikapcsolták a meleg vizet.


11. Mielőtt átrendeznél egy szobát, egy kockás füzet segítségével feltérképezheted, hogy mennyi hely marad. 12. Ha elvesztetted a dugót vagy nem tudod visszanyomni, egy gumikesztyű levágott ujjával könnyen visszazárhatod a palackot. 13. Hogyan nézzünk filmet a telefonunkon egy repülőn.

14. Jobban járunk, ha a szállodai szobában inkább egy zacskóba csomagoljuk a tévétávirányítót. Ki tudja, milyen gyakran takarítják?! 15. Ötletes módja ez a hoverboard használatának.


16. A süteménybe vágott csillag alakkal elérhetjük, hogy a ráöntött szirup egyenletesen lecsurogjon az aljáig. 17. A kókuszdió dugóhúzóval is nyitható. 18. Hogyan védjük a szemeteskosarat a háziállatoktól vagy a kisgyerekektől. 19. Annak érdekében, hogy helyet szabadítsunk fel a gyógyszeres szekrényben, tépjük le a dobozok legfontosabb információit és a gyógyszeres levelekkel tegyük őket külön műanyag fóliákba.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏