19 térkép, ami garantáltan érdekesebbé tudná tenni földrajzkönyveket

1. Így néz ki a világtérkép, ha 1 milliárd emberenként 7 részre osztjuk. 2. Egy átlagos európai lakos heti munkaideje. (órában és a részmunkaidős dolgozókat is beleszámolva) 3. Az ókori rómaiak által alapított európai városok térképe. 4. A végtelen Antarktisz. 5. Ha az országok beszélni tudnának. 6. Az országok (ironikus többesszám), melyek a ,,Hónap, Nap, Év” dátumformátumot használják. 7. Az európai országok lakosainak átlagéletkora. 8. Az országok tagolása aszerint, hogy milyen nappal kezdődik náluk a hét.

Kék: vasárnap.
Sárga: hétfő.
Zöld: szombat.

9. Az európai országok szegénységben élő lakosai, százalékosan. 10. A valaha mért legmagasabb hőmérséklet az európai országokban. 11. Így néz ki a világtérkép az időzónák szerint. 12. A világ érzelmességi térképe, százalékosan. 13. A 10 millió lakosra jutó dollármilliárdosok száma az európai országokban.

A nagy kérdés: ki lehet nálunk az az egy?! ?

14. Egy térkép, ami minden egyes felosztásban a világ teljes lakosságának 10%-át takarja, vagyis körülbelül 750 millió embert. 15. Azok az országok, amelyek nem használják a metrikus rendszert. 16. Az európai országok oroszul beszélő lakosainak száma, százalékosan. 17. Az európai országok aszerint rendezve, hogy hol-mikor nyitott meg az első McDonald’s étterem. 18. Az adott európai országba érkező turisták száma 2016-ban. (millió fő) 19. Végezetül egy kis érdekesség: így néz ki a különböző európai országok nyelvén a ,,tea” szó.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏