2 perce jött a hír! Dr Merkely Béla figyelmeztetése: A híres magyar orvos, olyat döbbenetes dolgot mondott a koronavírus ellenni védőoltásról, hogy……Ha lesz ezek után,

Depresszió, fejfájás, érzékelési zavarok, légszomj, nehezebb mozgás ? ezekkel a tünetekkel találkoznak leggyakrabban a Semmelweis Egyetem orvosai a korábbi koronavírusos betegeknél.

Egyre gyakrabban halljuk a kifejezést: post-Covid szindróma. Ez persze, nem véletlen, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy hiába vészelte át valaki könnyedén a koronavírust, az igazi problémák csak azután kezdődnek– fogalmazta meg Merkely Béla a RTL Klub híradójában – tudta meg a Metropol

A Semmelweis Egyetem rektora szerint súlyos szövődmények is kialakulhatnak a fertőzés után. A szívizom gyulladás vagy koszorúér-elzáródás sem kizárt, amely akár a gyógyulás után hónapok múltán is jelentkezhet.

Enyhe vagy közepes tünetekkel zajló megbetegedést követően is felléphet úgynevezett Covid utáni tünetegyüttes. Ez nagyon fontos, hiszen sokan azt hiszik, hogy könnyedén túl voltak a betegségen, ám a panaszáradat csak azután jelentkezik. A leggyakoribb tünet a depresszió, fejfájás, érzékelési zavarok, légszomj, nehezebb mozgás– közölte Merkely Béla.

Az is kimondta azoknak is fontos lehet az oltás, akik már túlestek a betegségen, mégpedig a szövődmények elkerülése érdekében. A rektor megfogalmazta: ha az ígéretek szerint érkeznek a vakcinák, hét hónap alatt ötmillió embert lehetne beoltani, ami már elég a nyájimmunitás kialakulásához. Aki pedig átesett a betegségen, az ráér beoltatni magát, ugyanis náluk a megfertőződés esélye nagyon alacsony.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏