20 gyártó, aki a trükkös csomagolásával egy életre elvesztette a vásárlói bizalmát

Egyedül New Yorkban 1,5 millió csomagot szállítanak házhoz naponta, melyek többsége a kelleténél jobban túl van csomagolva. Az Egyesült Királyság szupermarketei évente 800 ezer tonna műanyag hulladékot termelnek, és ez a csomagolások okozta probléma nem korlátozódik az eladott termékek mennyiségére: néha egy rosszul átgondolt formatervezés vagy a kis termékek indokolatlanul nagy dobozba csomagolása csak még inkább rontanak a helyzeten.

Mi, a Liked.hu-nál biztosak vagyunk benne, hogy minden olvasónk találkozott már olyan termékekkel, mint a most következők, melyek a trükkös csomagolásukkal azonnal vegyes érzéseket vált ki a fogyasztóból a frusztrációtól egészen a felháborodásig.

1. ,,Azt hittem, hogy ez egy hatalmas doboz csokoládé, de csak 15 szem van benne. A doboz mérete ennek ellenére kb. 50 x 35 cm.” 2. ,,Megdöbbent, hogy a csomagolás felét a műanyag állvány foglalja el.” 3. Olyan kevés tabletta van benne, hogy mind belefér a fedelébe. 4. A szemkrémtubus mérete a csomagolásához képest. 5. ,,A feleségem 1 darab szemceruzát rendelt. 100 darab is belefért volna egy ekkora dobozba.” 6. És mindezt két kis dobozka kedvéért. 7. ,,A rúzs csak a doboza 2/3-át teszi ki, ráadásul a doboz kinyitása nélkül nem is látható a mérete.”

8. Egy 15 dollárért vásárolt szemcsepp és a doboza. 9. Ez a kolbász a csomagolása felét is alig foglalja el. 10. ,,Gondoltam megnézem, hogy mennyi krém van pontosan a palackban.” 11. Csak egy kérdés: miért? 12. ,,Legalább a szállítás ingyenes volt.” 13. ,,Gondoltam meglepem magam egy nagy adag finomsággal, de nem akkora lett, mint amire számítottam.” 14. ,,4 ilyen tubus is elférne ebben a csomagolásban.” 15. ,,A repülőtéren vett keksz dobozának felét két kartonpapír foglalja el.” 16. Mindkét csomagban azonos mennyiségű keksz van (220 g), de a nagyobbért többet kell fizetned. 17. ,,Ez a magvas szelet csak addig ér, ameddig a csomagolásán keresztül be lehet látni.”

18. ,,20 dollárt fizettem ezért a csomagért, dühös voltam, amikor megláttam, hogy a krém csak alig az 1/4-ét foglalja el.” 19. ,,Vettem magamnak egy nagy doboz drága csokoládét. A csalódásomat nem lehet szavakkal kifejezni.” 20. Nagy adagnak tűnik, igaz? Csakhogy a 90%-a levegő.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏