20 kép, ami bebizonyítja, hogy Ausztrália a világ legrémisztőbb helye

Miután végignézted ezeket a képeket, semmi kedved nem lesz kiruccanni Ausztráliába.

Ausztrália egy varázslatos földrész: elszigeteltségének köszönhetően rengeteg faj csak itt él a világon, anélkül, hogy bármi veszély fenyegetné őket. Szóval ha koalát, kengurut vagy kacsacsőrű emlőst szeretnél látni természetes élőhelyén, nem szabad kihagynod ezt a kontinenst. A tájak is gyönyörűek, az emberek is kedvesek. Nem úgy az állatok! Merthogy nem csak a pufi koalák pislognak ránk az eukaliptusz fákról, hanem mindenféle vérszomjas, rémisztő lény, amikről eddig nem is gondoltuk, hogy léteznek.

És bemennek mindenhova! Arrafelé teljesen megszokott, hogy egy tenyérnyi pókot vagy halálosan mérges kígyót kell reggelente kitessékelni a verandára. A mindenféle kígyó, gyík, pók és megannyi félelmetes hüllő szinte háziállatként van számon tartva. Aztán ott vannak a tavak, folyók, óceánok, amiknek a felébe kb. be sem szabad menned, mert fél percen belül megesz, megharap vagy megcsíp valami, amibe azonnal belehalsz.

Az éghajlat a másik. A kontinens nagy részén nem lehet megmaradni, annyira tűz a nap, és az ózonréteg is rettenetesen el van arrafelé vékonyodva. Ha meg épp nem 40 fok van, akkor valami brutális vihar támadja meg az országot az óceán felől. Nekünk, elkényelmesedett európai népségnek ezek nagyon rémisztő dolgok. Persze valahogy csak túl lehet élni ott, nem véletlenül éldegél ott többé-kevésbé nyugodtan kb. 24 millió fő (bár ez is gyanús, hogy alig kétszer annyian élnek ott, mint kis hazánkban). Mi inkább nem próbálnánk meg, de egyszer azért eljutnánk oda pár hét erejéig. Mondjuk egy Vasember-páncélban.

ausztralia

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏