20+ térkép, ami sokkal többet mond a világ országairól, mint az unalmas tankönyvek

A statisztikák és adatok önmagukban eléggé unalmasak tudnak lenni, azonban ha térképre visszük őket, akkor máris minden megváltozik, és egy teljesen új szemszögből tanulmányozhatjuk a világunk felépítését. Tudod például, hogy melyik országokban részesítik előnyben az instant kávét az őrölt kávéval szemben? Hogy melyik európai országokban él a legtöbb fiatal felnőtt a szüleivel? Nem?! Akkor a most következő térképeken nagy valószínűséggel Te is találsz majd magadnak izgalmas érdekességeket.

1. Mely országokban elterjedtebb inkább az instant kávé, és mely országokban az őrölt. 2. Szüleikkel élő 18-34 évesek. 3. Pályakezdő tanárok éves fizetése. 4. Mennyi ideig jár fizetés az édesanyáknak a szülési szabadság alatt. 5. Átlagos vezetékes internetsebesség.

A leggyorsabb internet Dél-Koreában, a leglassabb pedig Egyiptomban, Venezuelában és Paraguayban található.

6. A nemzeti bankok aranytartalékának egy főre jutó grammja. 7. A bolygó leggyakrabban villámcsapás sújtotta területei. 8. Hollandia szárazföldi területeinek növekedése a kiépített gát és vízelvezető rendszerek miatt. (Zuiderzee-projekt) 9. Franciaország lakatlan területei.

Franciaország teljes területének a 31,7%-a lakatlan: a zöld területek olyan helyek, ahol egy kilométer sugarú körben nem él egyetlen ember sem. Az USA-ban ugyanez a zóna az ország teljes területének 47%-át teszi ki.

10. Finn szaunák térképe. 11. Ez pedig az Egyesült Királyság területén található kocsmáké. 12. A valaha mért legmagasabb hőmérsékletek Európa országaiban. 13. Az európai országok egyetemei közül hány található a világ 500 legjobb egyeteme között 2019-ben. 14. Hol tanulnak brit angolt és hol amerikai angolt a diákok. 15. Országok, amikben kevesebben élnek, mint Oroszország fővárosában, Moszkvában. 16. Az 1 millió lakosra jutó megjelent könyvek száma, évente. 17. Melyik évben tiltották meg, hogy a szülők fizikai büntetést alkalmazzanak gyermekeiken. 18. Átlagos élettartam Európa országaiban. 19. Metróval rendelkező országok. 20. A fekete halál pestisjárvány terjedése Európában. 21. Az elhízott 10 és 19 éves kor közötti lányok százaléka. 22. A teljes népesség rendszeresen éhező százaléka. 23. Azon lakosok aránya, akik szeretve érzik magukat.

forrás

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?