20+ térkép, ami sokkal többet mond a világ országairól, mint az unalmas tankönyvek

A statisztikák és adatok önmagukban eléggé unalmasak tudnak lenni, azonban ha térképre visszük őket, akkor máris minden megváltozik, és egy teljesen új szemszögből tanulmányozhatjuk a világunk felépítését. Tudod például, hogy melyik országokban részesítik előnyben az instant kávét az őrölt kávéval szemben? Hogy melyik európai országokban él a legtöbb fiatal felnőtt a szüleivel? Nem?! Akkor a most következő térképeken nagy valószínűséggel Te is találsz majd magadnak izgalmas érdekességeket.

1. Mely országokban elterjedtebb inkább az instant kávé, és mely országokban az őrölt. 2. Szüleikkel élő 18-34 évesek. 3. Pályakezdő tanárok éves fizetése. 4. Mennyi ideig jár fizetés az édesanyáknak a szülési szabadság alatt. 5. Átlagos vezetékes internetsebesség.

A leggyorsabb internet Dél-Koreában, a leglassabb pedig Egyiptomban, Venezuelában és Paraguayban található.

6. A nemzeti bankok aranytartalékának egy főre jutó grammja. 7. A bolygó leggyakrabban villámcsapás sújtotta területei. 8. Hollandia szárazföldi területeinek növekedése a kiépített gát és vízelvezető rendszerek miatt. (Zuiderzee-projekt) 9. Franciaország lakatlan területei.

Franciaország teljes területének a 31,7%-a lakatlan: a zöld területek olyan helyek, ahol egy kilométer sugarú körben nem él egyetlen ember sem. Az USA-ban ugyanez a zóna az ország teljes területének 47%-át teszi ki.

10. Finn szaunák térképe. 11. Ez pedig az Egyesült Királyság területén található kocsmáké. 12. A valaha mért legmagasabb hőmérsékletek Európa országaiban. 13. Az európai országok egyetemei közül hány található a világ 500 legjobb egyeteme között 2019-ben. 14. Hol tanulnak brit angolt és hol amerikai angolt a diákok. 15. Országok, amikben kevesebben élnek, mint Oroszország fővárosában, Moszkvában. 16. Az 1 millió lakosra jutó megjelent könyvek száma, évente. 17. Melyik évben tiltották meg, hogy a szülők fizikai büntetést alkalmazzanak gyermekeiken. 18. Átlagos élettartam Európa országaiban. 19. Metróval rendelkező országok. 20. A fekete halál pestisjárvány terjedése Európában. 21. Az elhízott 10 és 19 éves kor közötti lányok százaléka. 22. A teljes népesség rendszeresen éhező százaléka. 23. Azon lakosok aránya, akik szeretve érzik magukat.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏