20 zseniális házi praktika, ami egyszer még nekünk is nagy hasznunkra lehet

1. Hogyan találjuk meg az eltűnt kutyánkat.

,,12 napja kerestem az elkóborolt kutyámat egy sűrű-erdős területen, amikor remény vesztve váratlanul egy vadász társaságba botlottam. Meséltem nekik az elveszett kutyusomról, mire közölték, hogy az ő vadászkutyájuk is számtalanszor elkóborol, ám van egy hatásos, mindig bevált trükk, hogy megtalálják.

Ehhez először is egy ruhadarabra lesz szükség az állat gazdájától, amit lehetőleg minél hosszabb ideig (~1 nap) magán hordott korábban. Ezt a ruhadarabot ezután arra a helyre kell vinni, ahol az állatot utoljára látták. Ha van kedvenc játéka, azt is nyugodtan oda lehet vinni, továbbá érdemes még egy tál vizet is kitenni neki, mert valószínűleg sehol máshol nem tud ivóvízhez jutni. Élelmet nem szabad otthagyni, az ugyanis vonzza a vadállatokat, amik könnyen elijeszthetik a kutyánkat az adott területről. Ha kitettük a gazdi ruhadarabját és a vizet, lehetőség szerint minél sűrűbb időközönként látogassunk vissza az adott helyre. Remélhetőleg az egyik alkalomnál már a szeretett kutyusunk is ott fog várni ránk.

Nekem 12 kínkeserves nap után lett meg ezzel a módszerrel a kutyusom, úgyhogy gondoltam megosztom másokkal is, hátha többeknek is a segítségére válhat.”

2. Ha nem vagy biztos a fúrási technikádban és a mérési precizitásodban, egyszerűen fénymásold le a felfúrni kívánt tárgyat és fúrd át a róla nyomtatott papírt.

  

3. A Slinky nevezetű „lépcsőmászó” játékkal távol tarthatjuk a mókusokat a madáretetőtől.

4. A legegyszerűbb módja, hogy felbontás után visszazárjuk a zacskós élelmiszereket. 5. Apróbb méretű sátorból homokozót készíthetünk, így a gyermek egész nap árnyékban játszhat és nem kell félni attól, hogy a fű átnő majd és tönkreteszi a homokot. 6. Hogyan etess egyszerre több újszülött állatot, ha az anyjuk nem akarja szoptatni őket. 7. Kenj egy kis mogyoróvajat a fürdőkád szélére, ezáltal lefoglalhatod a kutyádat, amíg fürdeted őt. 8. A legegyszerűbb módja, hogy költözéskor az összes felakasztott ruhánkat könnyedén elcsomagoljuk: összehúzható szájú kukás zsák. 9. A Lego-figurákból tökéletes kábeltartót készíthetünk. 10. Pótkulcs elrejtése a kertben. 11. A legegyszerűbb módja, hogy kiszedjük a hűtő/kanapé alá begurult apróságainkat: porszívó + harisnya.

  

12. Praktikus lehet, ha két tálat akarunk melegíteni, és nem szeretnénk emiatt két külön programot indítani a mikrónkon.

  

13. A világ legegyszerűbb falra szerelhető tablet-tartója, mely igény szerint akár TV-ként vagy óraként is funkcionálhat a szobánkban. 14. Régi székekből polc és akasztó a falra. 15. Nem találod a megfelelő kulcsot? Nem probléma: fogj egy nagyobb villáskulcsot és „tömd ki” egy pénzérmével. 16. Szétdurrant villanykörte kitekerése krumplival. Vigyázzunk, hogy mielőtt hozzákezdünk, áramtalanítsuk a lámpát. 17. Egyszerű teniszlabda, mint kulcs – vagy bármi – tartó. 18. Ha nincs otthon megfelelő elemünk, de nagy szükségünk lenne az adott készülékre. Alufóliagalacsinból készült ékkel szintén működik. 19. A legegyszerűbb módja, ha el szeretnénk kerülni, hogy az ujjunkra üssünk a kalapáccsal. 20. Végezetül: tegyünk egy kis fagyit a ,,kiürült” Nutellás üvegbe, hogy az ízletes mogyorókrém utolsó cseppjeit is kiélvezhessük.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏