2015. július 31-én a hónap második és egyben igen különleges Teliholdja következik – Eljött a Te időd: Most vagy Soha!

2015. július 31-én a hónap második és egyben igen különleges Teliholdja következik, mely jelenséget Kék holdnak is szokás nevezni. Az átlagos teliholdaktól való eltérést nem csak előfordulásának ideje, hanem jegybeli állása, a Vízöntő is erősíti. Legközelebb ilyen jelenségre 2018-ban kerül sor.

A mostani Telihold az Oroszlán-Vízöntő tengelyen jön létre, ahol a Hold a független Vízöntőben, a Nap pedig a vele szemközti, uralkodói Oroszlánban áll. Ez a két ellentétes energia önmagunkat állítja szembe a többi emberrel, a társadalommal: vajon jó helyen vagyunk embertársaink és barátaink között, vagy egyáltalán a nagyvilágban? Céljaink kinek felelnek meg: inkább a társadalom elvárásainak vagy saját igényeinknek?

Az esetleges negatív tapasztalatokat és helyzeteket a Telihold segítségével most nagyon könnyen elengedhetjük életünkből. A Vízöntő kreativitásunkra, egyéniségünkre, az emberekhez való viszonyulásunkra és a szokatlan, talán szélsőséges megnyilvánulásokra hívja fel figyelmünket.

Felmerülhet a kérdés, hogy valójában mennyi elismerésre van szüksége Egónknak, vagy hogy mennyire vagyunk elégedettek saját kreatív teljesítményünkkel…

Emberi kapcsolatainkban a „szabadság, egyenlőség, testvériség” jelszavai lépnek életbe. Bár lelkünkben a férfi és női energiák erősen egymásnak feszülnek, de valójában a kiegyenlítődés felé tartanak. A férfias jelleg enyhítése (Mars a Rákban) és a nőies jelleg erősítése (Vénusz az Oroszlánban) az összeolvadás és a humánus szemlélet felé próbálnak bennünket terelni. Ráébredhetünk arra is, hogy mekkora jelentősége van annak, ha egy olyan közösséghez tartozhatunk, ahol érdeklődési körünknek megfelelő személyekkel, elméletekkel találkozhatunk, azonosulhatunk velük, valamint egyetlen közös érdek szolgálatába állíthatjuk magunkat. A közös szemléletmód és az önzetlen támogatás ugyanis meghatványozza individuális kreativitásunkat.

Legyen szó tehát bármilyen bosszantó vagy nehéz helyzetről életünkben, szeretetteljes hozzáállással, és ha a feleket egyenrangúnak tekintjük, akkor minden probléma megoldható.

Ezúttal a testvéri viszonyokban is megmutatkozhat egyfajta „hatalmi viadal”. A gyengébbik fél most fellázadhat az elnyomás ellen, hogy végre ő is szabadságot nyerjen magának.

Itt az idő, hogy megállj és őszintén szembenézz a Téged körülvevő dolgokkal. Itt az idő, hogy valóban kilépj minden olyan kapcsolatból, ami nem szolgál téged. Itt az idő, hogy kiállj magadért. Ez itt most a Te időd, hogy valóban olyan életet teremts, amiben harmóniában, békében, szeretetben élhetsz.

Mind egyelőek vagyunk. Egyforma jólétet, bánásmódot érdemlünk. Minden olyan kapcsolat, ahol elnyomnak, érzelmileg megaláznak most felbomlik.

A Kék Hold energiái által kapcsolódhatunk saját benső lényünkhöz, őszintén kimondhatjuk mire vágyunk, mi a jó nekünk. És végre ezzel az energialökettel ráléphetünk arra az útra, ami valóban a miénk!

Ez a változtatás ideje! Minden csak rajtunk múlik! Most itt a lehetőség, hogy valóban a szívünk szerinti döntést hozzunk, ami elvezet egy nagyobb jóhoz!

Egy határhoz érkeztünk. A lelkünk érzi ezt. Most vagy Soha! A döntés a miénk. A következő hetekben lehet olyan lépésre szánjuk el magunkat, amit korábban nem is gondoltunk volna. Ez az időszak kiváló arra, hogy belépjünk a végtelen lehetőségek ajtaján.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏