21 furcsa dolog, amire teljesen véletlenül bukkantak az emberek

1. 1911-ben talált, uránüvegből készült étkészlet.

A 19.század első felében, még a radioaktivitás felfedezése előtt kedvelt volt az urán-oxid, mint üvegszínezék. A kb. 0,1 – 1,3 súly% urán radioaktív sugárzása ugyan kimutatható az üvegtárgyakból, de állítólag nem veszélyes.

2. ,,Ezt az asztalt a nagyszüleim pincéjében találtam, tudja valaki, hogy mi lehet ez?!”

A kommentek alapján ez egy bizonyos Solitaire nevű asztali játék lehet.

3. Minden, amire csak szükségünk lehet a zsebünkben. 4. Több, mint 30 éves Monopoly. 5. Furcsa bögre, az alján ijesztő meglepetéssel. 6. Antik parfümös fiola. 7. ,,Nagyapám garázsában talált oszcilloszkóp.” 8. ,,A nagyszüleim padlásán találtam, fogalmam sincs, hogy mi lehet ez.”

  

9. ,,A nagyszüleim házában találtam ezeket, tudja valaki, hogy mik lehetnek ezek?!”

Nagy valószínűséggel öntözőedények. Vízzel megtöltve és a virágágyásba fúrva maguktól adagolják a növények számára szükséges vízmennyiséget.

10. Antik szenteltvizes palack. 11. Második világháborús tank töltény. 12. Étkezéshez használt eszköz, mellyel a villánkra, kanalunkra segíthetjük rátolni a különféle apróbb szemű ételeket. 13. ,,Nagyapám padlásán talált kard.” 14. ,,Nem tudom, hogy mi ez a rettenetes maszk, de évekig a nagyszüleim házában lógott.” 15. Hatalmas teknőspáncél.

  

16. ,,Ilyet eddig csak múzeumokban láttam…”

  

17. Antik fényképezőgép. 18. Nagyszülők házában talált, szinte tökéletes állapotban lévő írógép a 30-as évekből. 19. Antik ópium pipa. 20. ,,A menyasszonyom bukkant rá erre a kardra, ami az ő dédapjáé volt.” 21. Végezetül pedig egy 1911-es bor. Vajon még iható?!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏