21 kép, ami többet mond a testünkről, mint bármelyik biológia tankönyv

1. Ezért jár gyakran fejfájással a fogfájás. 2. Így jön létre az agyrázkódás.

3. Így néznek ki az emlékeink az agysejtjeinkben. 4. Így néz ki egy gyomorsavban feloldott tabletta. 5. Így pedig a gyomorsavban feloldódott lágy-kapszulák. 6. Ezt látja egy optometrista, amikor kitágul a pupillánk.

7. Az emberi szem fotoreceptorairól készült illusztráció. 8. Az emberi lábban található vérerek. 9. Egy speciális szkenner, amivel láthatóvá válnak az ereink. 10. Gondolkodtál már rajta, hogy hogyan nézhet ki a fő nyaki ütőér? 11. Netán azon, hogy hogyan néz ki az idegrendszerünk? 12. Egy 113 kilós és egy 54 kilós ember teste. 13. Ezt műveli a fogszabályzó a fogainkkal.

14. A fogaink valójában sokkal nagyobbak és sokkal mélyebben vannak az állkapcsunkban, mint azt gondolnánk. 15. A megtermékenyítés pillanata. 16. Így néz ki egy bakteriofág, vagyis egy a baktériumokat fertőzni képes vírus. 17. Így pedig egy influenzavírus molekuláris modellje. 18. Véredényt kereső szúnyog.

19. Sérült véredény és a benne lévő vörösvérsejtek, elektronmikroszkóp alatt. 20. Egy részletesebb véredényről készült kép, szintén elektronmikroszkóppal készítve. 21. Kromoszómamodell.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏