21 kép, ami többet mond a testünkről, mint bármelyik biológia tankönyv

1. Ezért jár gyakran fejfájással a fogfájás. 2. Így jön létre az agyrázkódás.

3. Így néznek ki az emlékeink az agysejtjeinkben. 4. Így néz ki egy gyomorsavban feloldott tabletta. 5. Így pedig a gyomorsavban feloldódott lágy-kapszulák. 6. Ezt látja egy optometrista, amikor kitágul a pupillánk.

7. Az emberi szem fotoreceptorairól készült illusztráció. 8. Az emberi lábban található vérerek. 9. Egy speciális szkenner, amivel láthatóvá válnak az ereink. 10. Gondolkodtál már rajta, hogy hogyan nézhet ki a fő nyaki ütőér? 11. Netán azon, hogy hogyan néz ki az idegrendszerünk? 12. Egy 113 kilós és egy 54 kilós ember teste. 13. Ezt műveli a fogszabályzó a fogainkkal.

14. A fogaink valójában sokkal nagyobbak és sokkal mélyebben vannak az állkapcsunkban, mint azt gondolnánk. 15. A megtermékenyítés pillanata. 16. Így néz ki egy bakteriofág, vagyis egy a baktériumokat fertőzni képes vírus. 17. Így pedig egy influenzavírus molekuláris modellje. 18. Véredényt kereső szúnyog.

19. Sérült véredény és a benne lévő vörösvérsejtek, elektronmikroszkóp alatt. 20. Egy részletesebb véredényről készült kép, szintén elektronmikroszkóppal készítve. 21. Kromoszómamodell.

forrás

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?