24 tény az állatok világáról, amit elsőként kellett volna tanítani a biológia órákon

Bolygónkat kismillió más élőlénnyel közösen használjuk, melyek mindegyike nagyban különbözik egymástól. Mindegyik fajnak megvannak a maga sajátosságai, melyek igazán érdekessé és lenyűgözővé teszik az adott állatokat. Tudtad például, hogy a víziló izzadtsága vörös színű? Hogy a binturong nevezetű állatnak pattogatott kukorica illata van? Hát azt, hogy vannak olyan antilopok, amik madarakat esznek?!

Nem baj, ha nem, ezeket az izgalmas tényeket ugyanis valamiért sosem hangoztatták a környezetismeret és biológia órákon – ám most összegyűjtöttünk belőlük egy jókora adagot, hogy pótolhassuk az elmaradásunkat. 

1. A jegesmedvék fekete bőrrel és színtelen szőrrel rendelkeznek, amik csak azért tűnnek fehérnek, mert a szőrszálak visszaverik a látható tartományba eső fényt. Kezdetben a karmai is feketék, ám a folyamatos kopástól ezek idővel kifehérednek.


2. A hím lámák leharapják más hímek heréit, hogy megszabaduljanak a versenytársaktól a párzási időszakban.


3. Ha egy kígyónak mozgatható szemhéja van, akkor az valójában nem kígyó, hanem láb nélküli gyík.


4. Az újszülött pandák teljesen fehérek. Fekete foltjaik csak később jelentkeznek, épp úgy, mint a dalmata kutyák esetében.


5. Vannak olyan férgek, melyek köveket esznek.


6. Azért, hogy a víziló megvédje magát az erős napfénytől vérvörös izzadtságot termel, ami úgy működik, akár egy jó erős naptej.


7. A karibi flamingó és a rózsás flamingó különböző színű madarak. Egyedül fiókakorban hasonlítanak egymásra.


Rózsás flamingó.

Karibi flamingó.

8. A tigrisek szeretnek úszni, de az oroszlánok nem. Ez genetikailag van beléjük kódolva.

View this post on Instagram

Power levels over 9000‼️

A post shared by Kody Antle (@kodyantle) on Apr 18, 2019 at 8:16am PDT


Egyébként az oroszlánok és tigrisek keverékéből született liger (videóban) szó szerint szeret pancsolni a vízben, a tigrisek inkább csak akkor úsznak, ha muszáj.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏