25 hely a Földön, ahol nem kellene emberek éljenek… nézd meg, hogy mit jelent alkalmazkodni!

Azt mondják, hogy az ember sok mindent meg tud szokni. Bolygónk tele van olyan helyekkel, ahol öröm élni. Vannak azonban olyan területek is, ahol az éghajlati vagy környezeti feltételek nem kedveznek az életben maradásnak. De ennek ellenére évszázadok, ha nem évezredek óta élnek ott emberek.

Szerkesztőségünk a mai napon mutatni fog 25 olyan helyet a Földön, ahol úgy tűnik, hogy lehetetlen élni, de mégis élnek itt emberek.

1. Vosztok állomás (Antarktisz)

Az itteni hideg és száraz levegő veri az összes többi rekordot. Általában véve is meglehetősen hűvös van (magyarul brutális hideg), az eddigi legkegyetlenebb hőmérsékletet 1983. július 21-én mérték, amikor -89,2 Celsius fok volt. Ennél hidegebbet még sosem mértek a Földön. Egyébként érdekesség, hogy a Vosztok tulajdonképpen egy tó, igaz, csekély 4 kilométer vastag jég fedi. A levegőben sokkal kevesebb az oxigén és áprilisban kezdetét veszi az úgynevezett “poláris éjszaka” ami augusztusig tart. Ez azt jelenti, hogy ebben a periódusban az éjszaka 130 napig tart. Az ott élő kutatóknak több hónap kell az átállásra!

2. Death Valley (magyarul Halál-völgy), Egyesült Államok

Ez a Föld egyik legforróbb területe. Itt mérték a Földön a legmagasabb hőmérsékletet, 56,7 Celsius fokot. A nappali átlaghőmérséklet júliusban eléri a 47 celsius fokot. Ennek ellenére ebben a völgyben él egy őskori népcsoport.

3. Ojmjakon, Oroszország

Ez a Föld leghidegebb városa. Ebben a helyiségben mérték az eddigi legalacsonyabb hőmérsékletet, 65 Celsius fokot.

4. La Oroya, Peru

A legszennyezettebb város a Földön. A gazdag kőzete La Oroya városát egész Peru legfontosabb bányaközpontjává tette. Az ólom, a réz, a cink és az ezüst mind megtalálható a település közelében. Azonban az itt élő gyermekek 99 százaléka ólommérgezésben szenved.

5. Dallol, Etiópia

Azok akik itt élnek, semmilyen kapcsolatban nincsenek a civilizált világgal. Az itteni hőmérséklet soha nem csökken 40 Celsius fok alá.

6. Norilsk, Oroszország

Ez egy kisváros, ahol a szibériai hőmérséklet az ipari szennyeződéssel versenyez.

7. Motuo, Kína

Ezt a helyiséget nagyon nehéz megközelíteni. Csak 7 napos, hegyi ösvényeken át vezet úton lehet eljutni ebbe a településbe.

8. Múli, Farer szigetek

A sziget, ahol csak 4 ember él, teljesen elszigetelten a külvilágtól, természeti erőforrások nélkül és a bizonytalan időjárással küzdenek minden nap.

9. Meghalaia, India

Ez az egyik legcsapadékosabb hely a világon. Minden nap, szinte állandóan esik az eső.

10. Kifuka, Kongó

A kongói Kifuka faluban egyetlen négyzetkilométeren évente több mint 152-szer csap le a villám. Itt keletkezik a legtöbb vihar a Földön!

11. Úszó házak a Fülöp-szigeteken

Cölöpökre épített házakban laknak az Ornico-delta népei, az awarao indiánok. A bútor fogalma itt ismeretlen, csak a tartógerendák közé kifeszített függőágyakat lehet látni.

12. Tristan-da-Kuni

Ez a sziget Dél-Afrika partjaitól 3000 km-re található. A szigetlakók nem szeretik az idegen embereket úgy, hogy nem tanácsoljuk az odautazást!

13. Barrow, USA

Ez az alaszkai kisváros a hosszú, poláris éjszakákról és az alacsony hőmérsékletéről híres. A település közvetelnül a Déli-óceán partjánál fekszik.

14. Socotra, Jemen

Ezen a szigeten 40 ezer ember él, azonban ennek ellenére ezen a szigeten csak két út létezik.

15. Pompeii, Olaszország

Pompeii ókori római város, amit a vezúv kitörése elpusztított 79-ben. Hatalmas hamu és lapillitömeg lepte be az várost, teljesen eltemetve azt. Az itt élő emberek tudják, hogy az óriási pusztítás bármikor megismétlődhet.

16. Linfan, Kína

A kisváros olyan területen helyeszkedik el, ahol szénbányászatal foglalkoznak. A kép önmagáért beszél…

17. Csernobil, Ukrajna

Az 1986-os nukleáris katasztrófa ellenére, még ma is élnek itt emberek.

18. La-Rinconada, Peru

Ennek a városnak a 30.000 lakosa aranyat bányásznak a hegyekből. Sokan közülük higanymérgezésben szenvednek. Soha nem kaptak fizetést. Ehelyett havonta egyszer hazavihetnek egy aranyrögöt.

19. Mintzin, Kína

Ez a megye két sivatag között található, amely folyamatosan növekszik. Idővel a homok mindent be fog temetni, de ennek ellenére még mindig élnek itt emberek.

20. Cook, Ausztrália

Regen ez egy vonatállomás volt. Jelenleg öt ember él itt, akik több száz kilométerről hozzák a vizet és az élelmiszert.

21. Peetcarn szigetek

Ezt a szigetet csak hajóval lehet megközelíteni. 9 család, összesen 50 fő él ezen a szigeten.

22. Kivu-tó, Kongó

Körülbelül 2 millióan élnek a tó körül, annak ellenére, hogy a víz metánt tartalmaz…

23. Merapi vulkán, Indonézia

Az elmúlt 500 évben 60 alkalommal tört ki a vulkán. Ennek ellenére még ma is 300 ezer ember él a hegy lábánál…

24. Verhojanszki, Oroszország

A cári időkben a bűnözők kerültek ide. Jelenleg 1500 ember él ebben a sarkköri faluban.

25. Atakama sivatag, Chili

Ez a legszárazabb hely a Földön. Azonban körülbelül 1 millió ember él ilyen körülmények között! Legtöbbjük bronzot bányásznak a hegyekből.

Merje nekem még valaki mondani, hogy Magyarországon nehéz élni…

Ha neked is tetszett ez az érdekes cikk, akkor oszd meg barátaiddal a Facebook-on!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏