A fiatal nő terhes lett. Amit az orvosok a szoknyája alatt találtak, az sokkolta őket.

Világunk különös és elképesztő titkai közé tartoznak az emberi mutánsok. Bármennyire is hihetetlen, a természet sokszor hajmeresztő dolgok megalkotására képes. Ám a legmegdöbbentőbb mégis az, amikor kiderül, hogy ezek a furcsa emberek ugyanolyan egyszerű hétköznapi életet élhetnek, mint bármelyikünk.

A 19. században, a négylábú nőként elhíresült amerikai Josephene Myrtle Corbin 1868-ban született a Tennessee állambeli Lincolban. Már a születése után is csodájára jártak, mivel deréktól lefelé két teste, illetve négy lába volt.

Josephine Myrtle Corbin (May 12, 1868 in Lincoln County, Tennessee[1] – May 6, 1928 in Cleburne, Texas) was born a…

Közzétette: D i s t u r b a n c e. – 2015. október 16.

A test alsó felének duplázása közvetlenül a derék felett kezdődött, a gerincoszlop harmadik ágyéktáji csigolyájánál, amely kettéosztotta Corbin testének alsó részét. E pont alatt minden szervéből kettő volt. Két egymás melletti medencecsontjából összesen négy láb nőtt, ám ez nem befolyásolta a különös nőt a járásban, mivel a két kisebb elcsökevényesedett lába belül, míg a két nagyobb, emberi szempontból nézve normális lába kívül volt. Bár a nő a belső lábait is képes volt mozgatni, azok a járásra nem voltak alkalmasak.

Josephine Myrtle Corbin- the woman born with four legs… the era of the Circus Sideshow

Közzétette: Everything Victorian – 2016. február 7.

Ami Josephene Corbin esetében a legkülönösebb, az nem csak az, hogy plusz két rendellenes végtagja ellenére egészséges és normális életet tudott élni, hanem az, hogy testének nemi jellege és deréktól lefelé a belső szervek is megkettőződtek. Bár a vizelet és a székelés különböző időben történt a test alsó felének bal és jobb oldalán, ugyanakkor a menstruációs ciklus mindkét oldalon egyszerre jelentkezett.

13 éves korában belépett a cirkuszba, és bemutatták a közönségnek, mint a szenzációs négylábú lányt. Myrtle valóban négy lábbal, két medencével született, és ez a deformitása rendkívül népszerűvé tette. Képes volt mozgatni a belül lévő két lábát is, amelyek ahhoz túl gyengék voltak, hogy elbírják a súlyát, úgyhogy sétálni nem tudott velük. Annyira híres lett a torzszülöttségéről, hogy többen utánozni kezdték, és hamis lábakat növesztve mutogatták magukat a világ más cirkuszaiban.

A sikeres cirkuszi karrier után, 19 évesen feleségül ment Dr. Clinton Bicknell-hez és bármennyire is meglepő, egy évvel később terhes lett tőle. De mivel a test „bal oldalán” lévő terhességet az orvosok rendkívül kockázatosnak, a terhesség kihordását lehetetlennek tartották, négy hónappal később abortuszt hajtottak végre. De mindez nem keserítette el a nőt. Úgy vélte, ha a bal oldalon nem lehet terhes, akkor még mindig megpróbálkozhat a szüléssel a jobb oldalon…
Úgy tűnik, neki volt igaza. Az elkövetkezendő években ugyanis négy lánya és egy fia született. (három jobb oldalon, kettő pedig mégis a bal oldalon.) Az orvosok aggodalma alaptalannak bizonyult, mert gyermekei egészségesen jöttek a világra. Myrtle 59 éves korában, 1927-ben halt meg.

MYRTLE CORBIN The WOMAN with FOUR LEGS!!!!From the waist up, she was one woman….From the waist down, she was TWO WOMEN.#VeniceBeach #Freakshow #Circus #Sideshow #SayNoToNormal #Bizarre #Unbelievable

Közzétette: Venice Beach Freakshow – 2015. március 6.

Családtagjai a temetés után betont öntöttek a koporsóra és néhány napig a sírnál örködtek, ameddig a beton teljesen megkötött, majd földet dobtak rá. Ezzel akarták bebiztosítani, hogy a sírrablóknak ne legyen esélyük ellopni a nő testét.

Furcsasága ellenére teljes életet élt, az emberek szerették őt és neve is fennmaradt a történelemben.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏