Az emberek megosztották, hogy milyen szokatlan testi jellegzetességgel születtek

Bármilyen elcsépelten is hangzik, a hibáink és a másoktól való különbözőségeink tesznek minket egyedivé és megismételhetetlenné. A genetika világa pedig egy végtelen labirintus, ahol egyetlen apró elváltozás is látványos végeredményhez vezethet. Kevesen tudják például, de még a legnagyobb sztároknak is vannak szokatlan testi jellegzetességei: Harry Stylesnak például 4, Mark Wahlbergnek pedig 3 mellbimbó van a testén.

A cikkünk végén őket is megmutatjuk, ám előbb jöjjenek cikkünk igazi hősei, az egyszerű hétköznapi emberek, akiket ennél jóval szokatlanabb testi jellegzetességgel áldott meg az anyatermészet.

1. A Holt-Oram szindróma a csontok hiányát okozza a kezekben. 2. Így néz ki egy veleszületett heg a szemben. 3. Néhány embernek egynél több pupilla található a szemében. 4. A Heterokrómia eltérő színű szemeket okoz. 5. A polidaktilia (sokujjúság) további ujjak kifejlődését okozza. 6. Összenőtt lábujjak: több embernek van ilyen, mint gondolnánk. 7. A Waardenburg–szindróma egy ritka genetikai betegség, ami kék szemeket, és jellegzetes fehér foltot okoz a hajban. 8. Egyesek kisujj nélkül születnek. 9. Másoknak pedig egyel több ujjpercük van, mint kellene. 10. Ennek a gyermeknek 15 ujj van a kezén, és 16 a lábán.


11. Amikor a nagylábujj nem is olyan nagy. 12. Az anyajegyek néha elképesztően egyediek tudnak lenni. 13. Ennek a nőnek például 4 apró anyajegy van a szemén. 14. ,,Az egyik kollégám ujjai visszafelé is hajlanak.” 15. Egy indiai család, ahol az erős génállománynak köszönhetően mindenki albínó. 16. ,,Édesapám levágta az egyik ujjpercét, mielőtt születtem, és nekem annyival rövidebb lett a mutatóujjam.” 17. Ez a lány az egyik ujján köröm nélkül született. 18. Az ilyen úszóhártyás láb az állatvilágban egyáltalán nem ritka, az embereknél viszont annál inkább. 19. Ennek a srácnak nincsenek porcok az orrában. 20. Ne tévesszen meg a látszat: akár hiszed, akár nem, ők ikertestvérek!

Végezetül pedig jöjjön, amit a cikk elején ígértünk. Előbb Mark Wahlberg harmadik mellbimbója:

Majd pedig a színész-énekes Harry Styles extra mellbimbói:

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏