Bejelentették: jön a védettséget igazoló okmány! Ebben a három esetben lehet megkapni a védettséget igazoló okmányt

Gulyás Gergely a Kormányinfón számolt be arról, milyen döntést hozott a kormány a védettségséget igazoló okmányról.?Tegnap a kormány döntött arról, hogy védettséget igazoló okmányt fog bevezetni?

Az kaphat, akit már beoltottak, tehát, akik megkapták a második oltást. Lejárati dátum nem lesz rajta, hiszen a vakcinák védettséget nyújtó idejéről még pontos információk nincsenek. Az érvényesség kezdete a 2. oltás időpontja lesz. Fontos, hogy védettnek minősülnek azok is, akik átestek a fertőzésen. A védettség kezdete, amikor elhagyhatta a kórházat. Azoknak, akik nem szorultak kórházi kezelésre, azoknak a pozitív PCR-teszt utáni első negatív teszt ? ami a gyógyulást igazolja ? szerepelni az érvényesség kezdeténél.

A hivatalos betegszám jelenleg 380 ezer nálunk, de sokan vannak olyanok is, akiknél semmilyen tünettel nem járt a fertőzés. Ők úgy kérhetik a védettségi igazoló okmányt, ha laborban igazoltan tudják kimutatni, hogy antitest van a vérükben, ezért fizetniük kell. Náluk négy hónapra szól az okmány. A kormány azt reméli, hogy ez az okmány hozzájárulhat ahhoz, hogy visszatérjünk a megszokott életünkhöz, de még nem döntöttek arról, hogy az okmány milyen jogosultságokkal jár

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏