Egész életedben rosszul főzted a rizst. Ezután ezt kell csinálni, amikor fő a víz!

A rizst könnyen és gyorsan elkészíthetjük, egészséges és finom, ezért gyakran fogyasztjuk. Azonban azt is jó tudni róla, hogy magas kalóriatartalma miatt, ha rendszeresen nagyobb mennyiségben kerül a tányérra, hizlal. Mutatunk egy trükköt, hogyan csökkenthetjük a rizs kalóriatartalmát.

rizs

A túl magas rizsfogyasztás növeli a testsúlyt, és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A legveszélyesebb a fehér rizs, ebből ugyanis egy csésze akár 200 kalóriát is tartalmazhat. Szerencsére, felfedezték, hogyan csökkenthetjük több mint felére a rizsben levő kalóriartalmat, úgy, hogy közben a tápanyagkészletet is növeljük.

“Főzzük a megszokott módon a rizst, de előbb tegyünk a forrásban levő vízbe egy kanál kókuszolajat. Ezután öntsünk bele egy csésze rizst, pároljuk fél órán keresztül, majd tegyük be a hűtőbe 12 órára” -ajánlja a kutatást végző Sudhair James.

A kalóriacsökkenés titka abban rejlik, hogy főzés közben a kókuszolaj bejut a rizs keményítőszerkezeteibe, és változást idéz elő. A folyamat által a keményítő emészthetetenné válik, így nem okoz súlygyarapodást.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏