Egy ismeretlen, pénzzel teli borítékokat tesz a helyi lakosok postaládájába. A rendőrség már nyomoz az illető után

A rendőrség egy titokzatos férfit keres, aki véletlenszerűen kiválasztott postaládákba készpénzt dobál. A helyi rendőrség csapata nem árulta el, hogy összesen mennyi pénz lett “kiosztva”, de mindenféleképpen beszélni szeretnének a férfival (ha egyáltalán férfi), hogy megtudják, miért csinálja.

Egy tegnap közzétett közlemény szert: “A somerseti rendőrség csapatai jelentéseket kaptak arról, hogy egy ember pénzzel töltött borítékokat dobál be a postaládákba és a levélnyílásokon keresztül.”

“Szeretnénk beszélni ezzel az emberrel és megtudni a cselekedete mögött meghúzódó okokat…” – mondta a rendőrség.

A csapat arra kérte a somerseti lakosságot, hogy vegyék fel a kapcsolatot a rendőrséggel telefonon vagy a rendőrség honlapján keresztül, ha bármi információjuk van az eseménnyel, vagy az ember kilétével kapcsolatban.

Egyesek a Facebook-on különféle posztokban találgattak az illető kilétéről. Mások azon morfondíroznak, hogy vajon mi alapján választja ki a “célpontjait”. Egyesek szerint véletlenszerű kedvesség, míg mások szerint még aggodalomra adhat okot a történet.

Volt, aki úgy nyilatkozott, hogy “A jóindulatú cselekedetek manapság olyan ritkák, hogy egyesek félnek tőle vagy egyenesen fel vannak háborodva, amikor megtörténik.”

Mások szerint pedig: “Nagyböjt van (az elmélkedés ideje), közeleg a húsvét de olyan pandémiát élünk át, amely rendkívül megnehezíti egyes emberek életét. Sokan szó szerint szenvednek. Lehet, hogy valaki csak szeretett volna segíteni, vagy jót tenni anélkül, hogy bármi hálára számítana.”

A helyes cselekedeteket nem feltétlenül kel közhírré tenni. Nem arról szól, hogy jót teszünk valakivel, aztán meg verjük a mellkasunkat, hogy “látjátok milyen jó ember vagyok?”. Pont az ellenkezője. Az önzetlen jótett az, ami szívből jön és őszinte.

Sokan vannak, akik irigykednek azokra, akiknek jutott a “kedvességből”. Nem egy olyan bejegyzés született, hogy szinte könyörögnek az ismeretlennek, hogy vigyen nekik is pénzt.

Hasonló eset történt tavaly januárban egy másik angol falucskában is, ahol bankjegykötegek jelentek meg az utcán. Nem is kevés. Voltak 2000 fontos (850.000 forint) pakkok is. A rendőrség hónapokon keresztül nyomozott a pénz után, majd végül megoldódott az ügy. Két férfi jelentkezett a rendőrségen azzal, hogy ők hagyták el. A két férfi azt állította, hogy hatalmas szélvihar pusztított a faluban és ők így akartak segíteni a közösségnek a javításokban. 2014 óta többször is ellátogattak a faluba és az elmúlt 6 év alatt 26.000 fontot (10 millió forint) szórtak szét. Sok esetben olyan helyen hagyták a bankjegycsomagot, ahol rászorulók, nyugdíjasok élnek. Sokszor megvárták, míg valaki megtalálja a pénzt, csak hogy biztosak legyenek benne, hogy jó helyre kerül, de soha nem kértek köszönetet az adományokért.

Emlékeztek a Hulla hó telizsák című filmre, melyben Ben Affleck a főszereplő? Ki tudja…

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏