Egy ötödikes lány vagyok. Korom 11.

1475920_711635158928175_4382510760782627395_n

Egy ötödikes lány vagyok. Korom 11. A szüleim – habár alig 10 percre lakunk az iskolámtól – autóval hoznak és visznek a suliba. Hogy miért? Szerencsére kicsiny városunkban nincsenek veszélyes felnőttek, vagy felelőtlenül vezető sofőrök. Viszont az iskolatáskám indokolatlanul nehéz.
Ma a nővérem jött értem a suliba és a hátára kapta a táskát. Láttam, hogy kicsit meglepődött.
– Minden nap ilyen nehéz a táskád?
– Hát, igen.
– És az órán minden tankönyvet használtok?
– Nem. De kötelező minden órára hozni őket, mert ha nem, akkor fekete pontot kapunk… És öt fekete pont egy egyes.
Miközben ezt beszéltük, tesónak csörgött a telefonja. Anyuval beszélt, kérdezte, hogy tényleg minden nap ekkora-e a súlya a táskának? Közben én mondtam neki, hogy ez nem is az összes tankönyvem, mert amit tudok, a suliban hagyok.
Utána hazajöttünk, hogy elkészítsük ezt a néhány képet. Hogy mit szeretnénk vele elérni? Először is, sok-sok megosztást, hogy minél többen lássák. Másodszor, szeretném megkérni az iskolatársaimat, hogy mutassák meg, nekik milyen nehéz az iskolatáskájuk egy átlagos napon!
Tesó kezembe adta az ő kilencedikes irodalom tankönyveit, amik könnyített papírból készültek, és meglepő volt számomra a különbség. Anyuval szeretnénk egy törvénymódosítást, hogy a tankönyvkiadók csak és kizárólag ilyen könnyített papírból készített tankönyveket nyomtassanak… Mit szeretnénk? Akarjuk! És nem akarom feleslegesen cipelni a tankönyveimet az iskolába! Csak azt akarom vinni, amire a következő órán szükség van, mert tudom, hogy a tanároknak előre elkészített tanrendjük van, így pontosan tudják, mely’ könyvek lesznek kinyitva a következő órákon!
Úgyhogy fogjunk össze és tegyünk egy próbát! Vagy minden nap görnyedve cipeljük a táskát, és hallgatjuk, ahogy anyu szomorkodik és bosszankodik emiatt, vagy közösen próbálunk valamit tenni ez ellen!
Ha látod ezt a bejegyzést, és van egy kistesód, egy gyereked, vagy egy rokonod, aki még bőven iskolás, szánjatok arra öt percet, hogy megmutatjátok, hány kilóval indul egy átlagos nap az iskolában, és osszátok meg!
Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏