„Erre nincs jobb szövegünk?” – Müller Cecília véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte a kollégáinak címzett levelét, aki természetesen közzétette

„Kedves Kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ezt a veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili” – olvasható a Hadházy Facebook-oldalán megjelent képernyőképeken, amely a levelezését ábrázolja.

Hadházy a bejegyzésben azt írta, kéréssel fordult a tiszti főorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forint uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződésekbe való betekintésébe. Ám a „normális” válaszadási idő lejártával levélben a címzett arra hivatkozva tagadta meg a kérést, hogy „annak teljesítésével veszélyeztetné a járványügyi védekezést”.

Hadházy szerint vélhetően az történt, hogy Müller Cecília nem tudta, hogy ezt a választ, miszerint Hadházy kérésének teljesítése veszélyeztetné a védekezést, már elküldték hivatalos válaszként a politikusnak. A levelezésből a képviselő szerint úgy tűnik, mintha a tiszti főorvos – akinek az aláírásával Hadházy az elutasító választ kapta – azt gondolhatta, véleményezésre küldték neki a választ. Müller Cecília leveléből pedig kiderült, hogy nem tartja megfelelőnek a képviselőnek küldött választ.

A bejegyzésében Hadházy azt állítja, az egész történet a beismerése annak, hogy törvénytelenül odázták el a kért információ átadását. Hadházy szerint az, hogy a közérdekű adatigénylés határidejét 90 napra hosszabbították, a teljhatalommal való visszaélés, amire szerinte ez a levél rá a bizonyíték.

Posztjában hozzátette: rá tulajdonképpen nem is vonatkozna az infótörvény és annak módosítása, hiszen nem közérdekű adatigényléssel, hanem országgyűlési képviselőként fordult a tiszti főorvoshoz.

Hadházy megerősítette, ezek után is folytatja a 17 milliárdos projekt körülményeinek felderítését, illetve haladéktalanul felhívja a tiszti főorvos figyelmét arra, hogy lejárt a határideje a válaszadásra.

FB Post

n"},"platform":{"code":"pulsembed"},"alignment":"center"}”>

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏