INNEN INDULT?! Mesterséges vírusokkal megfertőzött denevérekkel kísérleteztek vuhani laborban!

Az elmúlt több mint egy év során többféle teória is született, a világszerte terjedő veszélyes fertőzést ezek közül több is erősen is összeköti a kínai Vuhan városában lévő virológiai intézettel, melynek laboratóriumát alapos kivizsgálásnak vetették alá, hiszen ott olyan fertőző betegségeket is kutatnak, amelyek állatról emberre képesek átterjedni, így a denevérbetegségeket is.

Mivel azt nem lehet tudni, milyen szerepet játszott az intézet a világjárvány rohamos terjedésében, ezért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) idén január közepén kutatócsoportot küldött Vuhanba. Korábban úgy hírlett, hogy a – gyanú szerint – hanyagság miatt kiszabadulhatott el onnan a vírus, de a fagyott hússal is bejuthatott Kínába. Ám ezt mostanra kizárták, a vadállatpiacot is megvizsgálták.

Kiderült, a szakértők szerint az a létező legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a koronavírus állatról terjedt át az emberre. A denevérekben meglévő koronavírus mutat jelentős hasonlóságot az embereknél megállapított fertőzéssel.

– Érkezett néhány kérdés azzal kapcsolatban, hogy kizártunk-e egyes hipotéziseket. Beszéltem a csapat néhány tagjával, és meg szeretném erősíteni, hogy egyelőre minden hipotézist fenntartunk, és ezek további vizsgálatára van szükség – mondta az Egészségügyi Világszervezet elnöke, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz (55).

– A Vuhani Virológiai Intézettől korábban is beszéltek arról, hogy a denevéreket hegyi barlangokban fogták el, melyeket aztán a laboratórium elzárt berkein belül tenyészteni kezdtek, hogy tudományos kísérleteknek vethessék alá őket. Korábban azt is említették, szándékosan fertőzték meg ezeket a denevéreket mesterséges vírusokkal, kockáztatva ezzel a járványok elterjedését – magyarázta a Daily Mail című brit napilap riportjában Charles Small hírszerzési tanácsadó, aki maga is tanulmányozta a vírus eredetét.

A híresztelések szerint Kínára is egyre nagyobb nyomás helyeződik.

– A WHO-nak mindenképpen teljes körű beszámolót kellene nyújtania arról, hogyan is zajlanak a Vuhani Virológiai Intézet denevérkísérletei, mivel a halálozások egyre növekvő számával napról napra csak több a kérdés irányul Kína felé azzal kapcsolatban, hogyan is indult el a koronavírus-járvány. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a WHO által indított nyomozás nem alkalmas arra, hogy a koronavírus eredetét megállapítsa – fogalmazott egy másik szakértő, Alan Mendoza.

Szabadalmat kaptak

Úgy tudni, a Vuhani Virológiai Intézet kevesebb, mint egy évvel azelőtt, hogy a koronavírus-járvány 2019 decemberében megjelent, szabadalmat kaptak arra, hogy a fertőzött, élő denevéreket tenyészthessék. Erre az intézet laboratóriumának dolgozói külön ketreceket kaptak 2019 januárjában. Elsőként 2018 júniusában kérvényezték a denevérekkel kapcsolatos vizsgálatok engedélyeztetését.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏