Hónapok óta zárva, de pár dézsás növény miatt megbüntették a Szimplát

Öt darab dézsás növény miatt szabtak ki 15 ezer forintos büntetést a hónapok óta zárva tartó Szimpla kertre.

Az indoklás szerint a szórakozóhelynek a „közterület használati rendjének megsértése miatt” kell büntetést fizetnie. A büntetésről szóló dokumentumot közzétevő Kazinczy utca Facebook-oldal posztja szerint a Szimpla kapuja előtti fák egyébként évek óta ott vannak, egyébként az épület saját kocsibejárójáról van szó.

A Szimpla Kert társtulajdonosa, Zsendovits Ábel értetlenül áll a helyzet előtt, ugyanis a szórakozóhely 10 éve állította ki a növényeket az azóta már hagyománnyá vált „Madarak és fák napja” utcafesztiválra azzal a reménnyel, hogy egyszer lesz faültetésre lehetőség a Kazinczy utcában, amikor is ezeket a fákat a földbe tudják majd ültetni.

Nem ez az első szórakozóhelyeket és vendéglátósokat szivató eset a Niedermüller Péter vezette Erzsébetvárosban: március elején az okozott felháborodást, hogy kiderült, a ki nem nyitott teraszok után is adót szed a vendéglátósoktól a VII. kerületi önkormányzat „közterület-használati díj” címen. A kerület indoklása szerint elvitelre és házhozszállításra nyitva lehetnek a helyek, így álláspontjuk szerint jogos a felügyeleti díj beszedése.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏