Így fogyjunk gyorsan és könnyen ezzel a japán reggeli banán-diétával!

Együnk meg minden reggel egy banánt, és akár négy kilótól is megszabadulhatunk egy hét alatt – ígérik a diéta ismerői. A módszer egyszerű és egészséges, nem igényel különösebb erőfeszítést, és életmódváltást. A reggeli banándiéta annyira népszerű, hogy könyvet is írtak róla. Hitoshi Watanabe alkotása alapján számos ember végezte el már a kúrát.

banandieta

A diéta lényege, hogy reggel meg kell enni egy banánt, és gyorsan rá kell inni egy nagy pohár szobahőmérsékletű vizet, majd ebédig nem lehet semmit fogyasztani. Watanabe a könyv megírása előtt számos diétával próbálkozott, de eredménytelenül. Majd, amikor a banándiéta meghozta a kívánt hatást, úgy döntött leírja sikerét és tapasztalatait.

Leginkább azoknak ajánlott, akik nem kedvelik az edzőtermek megerőltető gyakorlatait. A banán olyan keményítőkkel van teli, melyek stimulálják a fogyást. A keményítők is különböző fajtájúak, ezek az ún. rezisztens keményítők, melyek nem oldódnak fel a vékonybélben, egyenesen a vastagbélbe jutnak, ahol elkezdődik a fermentáció és beindul a béltraktus.

Mennyi banánt kell fogyasztani reggelire?

Nincsen erre szigorú szabály, egynél többet is meg lehet enni. Ha éhesek lennénk a délelőtt folyamán, akkor újra küldjünk le egy banánt. Figyeljünk azonban oda arra, hogy mindig nyersen együk. A diéta során tiltólistán van a tej és az alkohol, és este 8 órakor szigorúan le kell járjon az utolsó könnyed étkezés ideje.

Miért előnyös a banándiéta?

  • a banán nagyon egészséges, számos tápanyaggal látja el a szervezetet
  • gazdag C-vitaminban, káliumban és rostokban, így energiát ad
  • elérhető áron beszerezhető
  • elősegíti az anyagcserét, és megakadályozza a napközbeni túlevést
  • ha este nyolckor megeszünk egy banánt, akkor megakadályozza az esti nassolás szándékát
  • könnyebben megszabadulhatunk a narancsbőrtől
  • csökkenti az alkohol utáni sóvárgást
Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏